Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο συλληφθείς για την επίθεση στη Βοστώνη

Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο συλληφθείς για την επίθεση στη Βοστώνη

Αρνήθηκε την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο μόνος εν ζωή βασικός ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστώνης. Ο Τσαρνάεφ, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο με πρησμένο το πρόσωπο και το χέρι του σε γύψο, αντιμετωπίζει ακόμη και τη θανατική ποινή εάν κριθεί ένοχος για τις συνολικά 30 κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Αρνήθηκε την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο μόνος εν ζωή βασικός ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ο Τσαρνάεφ, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο με πρησμένο το πρόσωπο και το χέρι του σε γύψο, αντιμετωπίζει ακόμη και τη θανατική ποινή εάν κριθεί ένοχος για τις συνολικά 30 κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Έφτασε στο δικαστήριο για τη σύντομη -περίπου επτάλεπτη- διαδικασία ενώ το κτίριο είχε περικυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν άνθρωποι που είχαν τραυματιστεί στην επίθεση.

Φτάνοντας, χαιρέτισε τις αδερφές του που τον περίμεναν για την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψή του. Όταν ο δικαστής του ζητούσε να τοποθετηθεί για τις κατηγορίες, έγερνε στο μικρόφωνο και δήλωνε «αθώος» σε κάθε μία που του απαγγέλλεται.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται η χρήση «όπλου που προκάλεσε μαζική καταστροφή και ανθρωποκτονίες», επίθεση «σε δημόσιο χώρο που προκάλεσε θάνατο», «οπλοχρησία που προκάλεσε θάνατο» αλλά και κλοπή οχήματος.

Ο Τζοχάρ κατηγορείται για την επίθεση τον Απρίλιο, στην οποία βρήκαν το θάνατο τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 260.

Τέταρτος νεκρός στην υπόθεση είναι ένας φύλακας στο ΜΙΤ, ο οποίος έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με τους δύο αδελφούς στην αρχή του ανθρωποκυνηγητού που είχε τελικά καταλήξει στο θάνατο του ενός αδελφού Τσαρνάεφ, του Τάμερλαν, και στη σύλληψη του Τζοχάρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024