Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για τον Κ.Σακκά

Συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών πραγματοποιείται το πρωί της Πέμπτης, εν αναμονή της έκδοσης απόφασης επί του αιτήματος άμεσης αποφυλάκισης του απεργού πείνας Κώστα Σακκά. Το Συμβούλιο Εφετών έχει αναβάλει δύο φορές τη συνεδρίαση, την τελευταία φορά για σήμερα, Πέμπτη. Ο κρατούμενος Κ.Σακκάς είναι απεργός πείνας για 38η ημέρα και σύμφωνα με τους γιατρούς βρίσκεται στην «τελική φάση κατά την οποία εξασθενούν όλα τα όργανα».

Συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών πραγματοποιείται το πρωί της Πέμπτης, εν αναμονή της έκδοσης απόφασης επί του αιτήματος άμεσης αποφυλάκισης του απεργού πείνας Κώστα Σακκά.

Το Συμβούλιο Εφετών έχει αναβάλει δύο φορές τη συνεδρίαση και σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να κριθεί το αίτημα του κρατούμενου.

Ο Κώστας Σακκάς είναι απεργός πείνας για 38η μέρα και διεκδικεί την άμεση αποφυλάκισή του, καθώς έχει ήδη συμπληρώσει 31 μήνες προφυλάκισης -πέραν κάθε νόμιμου ορίου- χωρίς να έχει δικαστεί. Παρά ταύτα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε προσφατα να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκισή του κατά 6 μήνες.


Ο Κ.Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς -κατηγορία που ο ίδιος αρνείται, υπερασπιζόμενος όμως την αναρχική του ταυτότητα.

Η κατάσταση της υγείας του, μετά από 38 ημέρες απεργίας πείνας, είναι πλέον κρίσιμη. Ο γιατρός Θ.Καραμπέλης, που ενημέρωσε χθες για την πορεία της υγείας του, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μίλησε για «τελική φάση κατά την οποία εξασθενούν όλα τα όργανα».

Όπως είπε ο γιατρός, ο Κ.Σακκάς έχει χάσει το 20% του σωματικού βάρους του, δηλαδή 16 κιλά και «ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει από κολπική μαρμαρυγή, η καρδιά του αποδομείται. Κινδυνεύει ακόμη από τύφλωση, νεφρική και υπατική ανεπάρκεια. Οι συνέπειες είναι μη αναστρέψιμες».

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Δημήτρης Χριστόπουλος τόνισε ότι «δυστυχώς είμαστε σε μια φάση κρίσης της Δημοκρατίας» και κάλεσε τους πολίτες να μην δώσουν άλλοθι «σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τον εκφυλισμό του πολιτεύματος να μας το χρεώσουν».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι κοινωνικών κινημάτων και πολίτες από διάφορους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους που δήλωσαν ότι εάν δεν ληφθεί απόφαση για την αποφυλάκιση του Κ.Σακκά θα προχωρήσουν και οι ίδιοι σε απεργία πείνας μπροστά στα Προπύλαια.

Την άμεση αποφυλάκιση του Κ.Σακκά ζητά η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), με σκοπό την άμεση νοσηλεία του και τον ορισμό της ημερομηνίας για τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης».

Χθες, σημειώθηκαν επεισόδια στη διάρκεια πορείας αλληλεγγύης στον Κώστα Σακκά στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Οι αλληλέγγυοι ήθελαν να ανέβουν στην Πνύκα για να αναρτήσουν πανό, ωστόσο δέχθηκαν σφοδρή επίθεση από αστυνομικούς της ομάδας Δέλτα.

Οι βιαιοπραγίες καταγράφηκαν σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. Κατόπιν αυτού, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., αργά το βράδυ, διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024