Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνες στα σπίτια πρωτεργατών της κατάληψης του πάρκου Γκεζί

Έρευνες στα σπίτια πρωτεργατών της κατάληψης του πάρκου Γκεζί

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε έρευνες στα σπίτια εννέα κορυφαίων στελεχών της ομάδας που πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις εναντίον της ανάπλασης του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη, όπως καταγγέλλει η πλατφόρμα κινημάτων. Συνεχίζουν να κρατούνται περίπου 48 άτομα από τη Δευτέρα. Ειρηνικό διάλειμμα στην πλατεία Ταξίμ το βράδυ, όπου στήθηκαν οι σκηνές για το πρώτο γεύμα του Ραμαζανιού (αντί, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, για το πάρκο Γκεζί).

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε έρευνες στα σπίτια εννέα κορυφαίων στελεχών της ομάδας που πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις εναντίον της ανάπλασης του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη, όπως καταγγέλλει η πλατφόρμα κινημάτων. Συνεχίζουν να κρατούνται περίπου 48 άτομα από τη Δευτέρα. Ειρηνικό διάλειμμα στην πλατεία Ταξίμ το βράδυ της Τρίτης για το Ραμαζάνι.

Όπως καταγγέλλει η Πλατφόρμα Αλληλεγγύης στο Ταξίμ, αστυνομικοί έκαναν έρευνες στο σπίτι της επικεφαλής του Συμβουλίου Αρχιτεκτόνων Μουτζελά Γιαπιτζί και άλλων οκτώ στελεχών των οργανώσεων που δραστηριοποιήθηκαν στις διαδηλώσεις (όλοι τους βρίσκονται ανάμεσα στους 48 που κρατούνται).

Οι νομικοί της ομάδας καταγγέλλουν πως η κράτησή τους δεν έγινε βάσει συγκεκριμένης κατηγορίας και πως οι ίδιοι αρνήθηκαν τη διενέργεια της έρευνας στα σπίτια τους, αλλά «παράνομα», όπως υποστηρίζουν, τους αγνόησε η αστυνομία.

Παράλληλα, η νομαρχία έστησε το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Ταξίμ τραπέζια για το πρώτο «ιφτάρ», το εορταστικό κοινό γεύμα που σπάει τη νηστεία του Ραμαζανιού την πρώτη νύχτα. Τα προηγούμενα χρόνια, η εκδήλωση γινόταν στο πάρκο Γκεζί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024