Τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ότι ζητούσαν «φακελάκι» 25.000 ευρώ από καταστηματάρχη της Θεσσαλονίκης, για να μην βεβαιώσουν σε βάρος του υποτιθέμενη παράβαση, το ύψος της οποίας μπορεί να έφτανε ακόμη και το ποσό των 100.000 ευρώ.

Πρόκειται για έναν 60χρονο τμηματάρχη και δύο ελεγκτές, οι οποίοι υπηρετούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Μαζί τους συνελήφθη μία 50χρονη, που είχε αναλάβει τα λογιστικά του επιχειρηματία.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ήδη στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και σε βάρος τους η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Σύρμω Κακάλη, άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης από κοινού, παθητική δωροδοκία από κοινού, άμεση συνέργεια στην προηγούμενη πράξη και υπεξαγωγή εγγράφων, ενώ παραπέμφθηκαν  να απολογηθούν στην Ε’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπού, ιδιοκτήτη καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία στις αρχές του Ιουλίου, δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης (37χρονος και 55χρονος), κατά τη διάρκεια ελέγχου στο κατάστημά του, αφαίρεσαν από τη σύζυγό του ένα βιβλίο της επιχείρησης, στο οποίο σημείωνε άτυπα τις οικονομικές του συναλλαγές

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο επιχειρηματίας ενημέρωσε τη λογίστρια του, η οποία αφού μετέβη στο κατάστημα και συναντήθηκε με τους δυο υπαλλήλους, τον πληροφόρησε ότι για να μην βεβαιώσουν πρόστιμο, το οποίο μπορούσε να ανέλθει στις 100.000 ευρώ, απαιτούσαν αρχικά 15.000 ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες η αξίωσή τους διαμορφώθηκε στο ποσό των 25.000 ευρώ.

Έπειτα από συνεννοήσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ του καταστηματάρχη και της λογίστριας, για τον τρόπο παράδοσης των χρημάτων, o επιχειρηματίας παρέδωσε τη Δευτέρα στη λογίστρια τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 25.000 ευρώ.

Τότε, εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν την γυναίκα, ενώ στην τσάντα της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρήματα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα χρήματα προορίζονταν για τον 60χρονο τμηματάρχη του ΣΔΟΕ, ο οποίος στη συνέχεια θα τα μοιράζονταν με τους άλλους δυο συναδέλφους του.

Ακολούθησε, η σύλληψη των υπαλλήλων και σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο του 60χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το βιβλίο, το οποίο είχαν αφαιρέσει οι δυο άλλοι υπάλληλοι, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και η υπηρεσιακή εντολή ελέγχου του παραπάνω καταστήματος.

Σε έρευνα που έγινε και στο γραφείο του 55χρονου εντοπίστηκε υπηρεσιακό έγγραφο, με τα αποτελέσματα του γενόμενου ελέγχου, όπου φαίνεται ότι δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση κι ούτε έγινε κάποια κατάσχεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ