Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σε γυμναστήριο στην Ιεράπετρα οι 130 μετανάστες ιστιοφόρου που βυθίστηκε

Σε κλειστό γυμναστήριο κτιριακού συγκροτήματος λυκείων μεταφέρονται οι 130 μετανάστες που διασώθηκαν από ιστιοφόρο νοτιοανατολικά της Κρήτης. Το ιστιοφόρο είχε παρουσιάσει εισροή υδάτων και τελικά βυθίστηκε. Το γυμναστήριο κρίθηκε κατάλληλο για την προσωρινή διαμονή των μεταναστών, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης.

Σε κλειστό γυμναστήριο κτιριακού συγκροτήματος λυκείων μεταφέρονται οι 130 μετανάστες που διασώθηκαν από ιστιοφόρο νοτιοανατολικά της Κρήτης. Το ιστιοφόρο είχε παρουσιάσει εισροή υδάτων και τελικά βυθίστηκε. Το γυμναστήριο κρίθηκε κατάλληλο για την προσωρινή διαμονή των μεταναστών, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Σήφη Αναστασάκη.

Στο ιστιοφόρο, μήκους 35 μέτρων, άρχισαν να μπαίνουν νερά περίπου 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από το Κουφονήσι Κρήτης. Στάλθηκε σήμα κινδύνου και στο σημείο βρέθηκε δύναμη του Λιμενικού, που επιχείρησε για τη διάσωση των 130 επιβαίνοντων.

Το ιστιοφόρο βυθίστηκε, αλλά οι 130 μεταφέρονται από το λιμενικό στην Ιεράπετρα. Οι 130 επιβιβάστηκαν σε πλοίο με προορισμό τη Μάλτα, από το οποίο και θα μεταφερθούν από το λιμενικό στην παραλία της Ιεράπετρας και έπειτα με λεωφορείο στο κλειστό γυμναστήριο.

Στην Ιεράπετρα μετά από σύσκεψη στο δημαρχείο έγινε αυτοψία στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος της πόλης, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών και του λιμενάρχη και αποφασίστηκε ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για να καλύψει την προσωρινή διαμονή των μεταναστών. Για το σκοπό αυτό ήδη γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν εκεί στρώματα που διαθέτει ο δήμος και να προετοιμαστεί ο χώρος, ενώ καθοριστικός είναι ο ρόλος των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας.

«Επικοινωνήσαμε με όλους τους αρμόδιους φορείς αφού ο δήμος δεν έχει κάποιο κυρίαρχο ρόλο ευθύνης σε τέτοιες περιπτώσεις» υπογράμμισε ο δήμαρχος «προσπαθούμε να προετοιμαστούμε παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι απεργία και δεν έχουμε προσωπικό, για να μεταφέρουμε εκεί τα απαραίτητα. Ο χώρος κρίθηκε καλός για την περίσταση και προχωρούμε».

Παράλληλα, ο κ. Αναστασάκης ανέφερε ότι είναι σε επαφή με τους Σαμαρείτες οι οποίοι έχουν εμπειρία και υλικά όπως κουβέρτες, σεντόνια κλπ και αναμένουν την άφιξή τους, προκειμένου να τους μεταφέρουν στον χώρο.

«Ως δημοτική αρχή», κατέληξε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, «προσπαθούμε να συνδράμουμε για συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται και πιστεύω πως η κοινωνία, που έχει δείξει την ευαισθησία της και στο παρελθόν, θα το πράξει και τώρα. Επισημαίνω ωστόσο πως απαιτείται και η έγκαιρη και ουσιαστική λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, που έχει την ευθύνη, για να αποφύγουμε παλινωδίες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024