Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Adventure Park στη Μαλακάσα: επιστροφή στη φύση!

Adventure Park στη Μαλακάσα: επιστροφή στη φύση!

Το πάρκο αυτό προσφέρει σε παιδιά... όλων των ηλικιών τη δυνατότητα να ασκηθούν μέσα στο δάσος, να θυμηθούν και να μιμηθούν κάποιους από τους παιδικούς ήρωές τους.

Το πάρκο αυτό προσφέρει σε παιδιά… όλων των ηλικιών τη δυνατότητα να ασκηθούν μέσα στο δάσος, να θυμηθούν και να μιμηθούν κάποιους από τους παιδικούς ήρωές τους, να ξεχάσουν για μερικές ώρες τις συνηθισμένες παραστάσεις, από τους τσιμεντένιους τοίχους των πολυκατοικιών.

«Δύο βήματα» από την Αθήνα, στη Μαλακάσα, το Adventure Park υπόσχεται ώρες δράσης και διασκέδασης για όσους δεν έχουν διαρκώς την πολυτέλεια να εγκαταλείπουν τα τείχη για περισσότερο από μία ημέρα.
Πρόκειται για έναν χώρο αναψυχής μέσα στο δάσος, όπου οι επισκέπτες μπορούν ακόμη και να «πετάξουν» από δέντρο σε δέντρο, σε ύψος μέχρι 15 μέτρα, με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού ασφαλείας.
Πέραν του ειδικού εξοπλισμού, μικροί και μεγάλοι παρακολουθούνται από ειδικούς πιστοποιημένους εκπαιδευτές, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες περνούν από υποχρεωτική εκπαίδευση πριν και από την πλέον εύκολη διαδρομή.
Οι δοκιμασίες του Adventure Park είναι «προσιτές» σε όλους: μικρούς – μεγάλους, τολμηρούς και… λιγότερο τολμηρούς.
Δε χρειάζεται να είστε γυμνασμένοι, ειδήμονες της αναρρίχησης ή λάτρεις των extreme sports, αφού στο Adventure Park υπάρχουν διαδρομές για όλους, με κλιμακούμενο βαθμό δυσκολίας και ύψη.
Το Adventure Park αποτελεί μια νέα δραστηριότητα που γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία. Ανταποκρίνεται σε έναν τρόπο ζωής με έντονη ψυχαγωγία και σε μια τάση επιστροφής στη φύση.

Επίπεδα δυσκολίαςΚόστη, για 3 ώρες max συμμετοχής

    1. Τα παιδάκια από 3 έως 7 ετών, έως 1,25 μ. ύψος, με τη συνοδεία ενός ενηλίκου, έχουν το δικό τους πεδίο δράσης, τα «Σκιουράκια». Εκεί, κάτω από απόλυτα ασφαλείς συνθήκες, παίρνουν μια γεύση από τα πιο δύσκολα «κόλπα» των μεγάλων τους αδελφών και εξοικειώνονται με το χώρο για τα επόμενα χρόνια. Το κόστος είναι 14€.

    2. Οι αρχάριοι -ή όσοι αισθάνονται έτσι- πρέπει να ξεκινήσουν από τις «Αλεπούδες». Παιδιά με ύψος πάνω από 1,25 μ. μπορούν να εξερευνήσουν σχετικά εύκολα τις έξι διαδρομές αυτού του πεδίου. Αν τα βλαστάρια σας έχουν συνηθίσει στις… εύκολες τούμπες του Playstation, έχουν μπροστά τους περίπου 1,5 ώρα για να κατανοήσουν πόσο δύσκολα οι super ήρωες… “βγάζουν το ψωμί τους”.
      Το κόστος είναι 18€.

    3. Οι επόμενες, σε βαθμό δυσκολίας, πίστες είναι οι «Λύκοι». Εδώ θα «βγάλετε» αρκετή αδρεναλίνη και θα αναθεωρήσετε όσα πιστεύατε για τον εαυτό σας. Σε ύψη που κυμαίνονται από 4 έως 10 μέτρα, μικροί (άνω του 1,45μ. ύψους) και μεγάλοι δίνουν ραντεβού από πλατφόρμα σε πλατφόρμα. Οι διαδρομές είναι κατάλληλες και για οικογένειες, αφού υπάρχουν διαφορετικές διαστάσεις εξοπλισμών που δεν εξαιρούν τους τολμηρότερους από τους νεαρούς.Το κόστος είναι 20€.
    4. Στους «Αετούς»τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι διαδρομές αυτούς απευθύνονται σε τολμηρούς που θέλουν να ανακαλύψουν τα όρια και τις δυνατότητές τους. Αρκετά από τα περάσματα του “Αετού” χρειάζονται επιδεξιότητα, αρμονία κινήσεων και ισορροπία, καθώς και τόλμη, αφού η όλη δραστηριότητα εξελίσσεται σε ύψος 15 περίπου μέτρων. Απαραίτητη προϋπόθεση να είστε πιο ψηλοί από 1,60 και τουλάχιστον 14 ετών. Το κόστος είναι 20€.

      * Αν ο Ρομπέν των Δασών ήταν ο αγαπημένος σας παιδικός ήρωας, η τοξοβολία σάς περιμένει, για να αποδείξετε το ταλέντο σας. Το κόστος είναι 8€.

      * Αν πάλι κολλούσατε αφίσες του superman και του spiderman στο παιδικό σας δωμάτιο, η αδρεναλίνη του bungee trampoline, θα εκπληρώσει το όνειρό σας να φτάσετε ψηλά και να δείξετε το ταλέντο σας στις…τούμπες!! Το κόστος είναι 6€. (3 ετών, min ηλικίας)

      Υπάρχουν και ενιαία εισιτήρια (εναέριες διαδρομές, τραμπολίνο, τοξοβολία) με εκπτωτική τιμή (ακριβότερο, αλλά για 3 δραστηριότητες)

      Πάρτι – Ομαδικές εκδηλώσεις
      Καλύτερη τιμή, επίσης, γίνεται σε περίπτωση που είστε ομάδα 15 ατόμων min.
      Μπορείτε να φέρετε και δικό σας σπιτικό φαγητό, χωρίς καμία επιβάρυνση,
      και να χρησιμοποιήσετε τα ψυγεία (μόνο συντήρηση) του Πάρκου, για να
      αποθηκεύσετε την τούρτα ή τα γλυκά που θα προσφέρετε στους καλεσμένους
      σας.(Maximum χωρητικότητας περίπου 2 ράφια ενός διπλού ψυγείου
      αναψυκτικών).

      Στο ADVENTURE PARK μπορείτε να κάνετε πικ-νικ, αλλά, και αν το αμελήσετε, μπορείτε να φάτε σε μια από τις ταβέρνες της Μαλακάσας, που βρίσκονται σε απόσταση 1 λεπτού (με αυτοκίνητο) ή να πραγματοποιήσετε τηλεφωνική παραγγελία.

      Η εκδρομή σας μπορεί να περιλαμβάνει και επίσκεψη σε μια από τις πολλές και όμορφες παραλίες του Ωρωπού ή του Κάλαμου.


      * Εισιτήριο εισόδου
      (εκτός δραστηριοτήτων): 3€, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται καφές, χυμός ή αναψυκτικό.

      Πώς θα έρθετε
      Από Αθήνα: Κατευθύνεστε προς την Εθνική οδό στο ρεύμα προς Λαμία. Μετά τα πρώτα διόδια (σταθμός Αφιδνών), βγαίνετε στη δεύτερη έξοδο όπου αναγράφεται (έξοδος Μαρκόπουλο -Ωρωπός). Στην συνέχεια κάνετε αριστερά στην πρώτη διασταύρωση και ακολουθείτε τον παράδρομο της εθνικής οδού. Οι ταμπέλες γράφουν προς Μαλακάσα. Στην επόμενη διασταύρωση στρίβετε δεξιά όπου θα βρείτε το χώρο απέναντι από τις κατασκηνώσεις Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

      Από Λαμία: Βγαίνετε στην έξοδο Μαλακάσα, κάνετε αριστερά κάτω από τη γέφυρα και αμέσως μετά δεξιά. Περνάτε μέσα από το χωριό της Μαλακάσας και ακολουθείτε τις ταμπέλες προς Adventure Park. Απέναντι από τις κατασκηνώσεις του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κάνετε αριστερά.

      Μπορείτε επίσης να έρθετε με ΚΤΕΛ, που σας αφήνει έξω από την είσοδο του πάρκου (τηλ. 2108808000), ή με τρένο από το Σταθμό Λαρίσης (τηλ. ΟΣΕ1110).

      Πληροφορίες

      • Το Adventure Park είναι ανοιχτό Τετάρτη έως Κυριακή από τις 10:00 έως τη δύση του ηλίου (εισιτήρια δίνονται έως και μία ώρα πριν απο τη δύση του ηλίου), Δευτέρα και Τρίτη ΜΟΝΟ από 1/6 έως 15/9, καθώς και όλες τις αργίες.
      • Σε περίπτωση απαγορευτικών καιρικών συνθηκών το πάρκο παραμένει κλειστό.
      • Η κράτηση δεν είναι απαραίτητη, αλλά για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, θα ήταν χρήσιμη, εφόσον είστε μεγάλη παρέα. Κατά την κράτηση πρέπει να δηλώνονται το σωστό ύψος και ηλικία των συμμετεχόντων.
        Τηλέφωνα επικοινωνίας και κρατήσεων: 6947905699 και 6955586818

      E-mail: info@adventure-park.gr

      Sports in

      ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

      Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

      Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

      in.gr | Ταυτότητα

      Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

      Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

      Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

      Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

      Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

      ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

      Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

      ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

      Τετάρτη 24 Απριλίου 2024