Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Κολλέγιο Βακαλό στην παγκόσμια λέσχη των εκλεκτών

Το Κολλέγιο Βακαλό στην παγκόσμια λέσχη των εκλεκτών

Το Κολλέγιο Βακαλό Art & Design περιλαμβάνεται στα επτά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα διεθνούς εμβέλειας που επέλεξε το Type Directors Club (TDC) για την απονομή των υποτροφιών του έτους 2013-14.

Το Κολλέγιο Βακαλό Art & Design περιλαμβάνεται στα επτά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα διεθνούς εμβέλειας που επέλεξε το Type Directors Club (TDC) για την απονομή των υποτροφιών του έτους 2013-14.

Ανάμεσά τους βρίσκονται μερικές από τις γνωστότερες παγκοσμίως πανεπιστημιακές σχολές design: Cooper Union, Fashion Institute of Technology (FIT), Parsons School for Design, Pratt Institute, School of Visual Arts (SVA), State University of New York (SUNY).

Το Type Directors Club ιδρύθηκε το 1946 από τους πιο σπουδαίους τυπογραφικούς σχεδιαστές της εποχής (A. Burns, L. Dorfsman, E.M. Gottschall, H. Lubalin, H. Zapf, κ.ά.) και αποτελεί τον σημαντικότερο διεθνή οργανισμό στο χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής τυπογραφίας, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ανάμεσα στους θεσμούς που έχει θεσπίσει για την προώθηση της τυπογραφίας είναι και η ειδική υποτροφία ύψους 1000 δολαρίων, την οποία απονέμει ετησίως σε επτά σπουδαστές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τα οποία επιλέγει διεθνώς, υποτροφία η οποία συνοδεύεται από συμμετοχή στο TDC και τα προγράμματά της.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του TDC, τους υπότροφους σπουδαστές τους προτείνουν τα επιλεγμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Για το λόγο αυτό την άνοιξη του 2013 συστάθηκε στο Κολλέγιο Βακαλό Κριτική Επιτροπή η οποία ξεχώρισε με προκαταρκτική ψηφοφορία επτά υποψήφιους σπουδαστές από το Β’ Έτος της ειδικότητας της γραφιστικής. Η Επιτροπή συνήλθε επισήμως στις 26 Απριλίου 2013 και αφού εξέτασε του υποψήφιους και έλαβε υπόψη σειρά ειδικών κριτηρίων (ικανότητα κριτικού και δημιουργικού χειρισμού της τυπογραφίας, ενδιαφέρον για επαγγελματική ενασχόληση με το αντικείμενο, βαθμολογική επίδοση και συνολική συνέπεια στις σπουδές), ψήφισε ως υπότροφο τον κ. Γιώργο Καλοφωλιά, και πρώτο επιλαχόντα τον κ. Κωνσταντίνο Φούντα.

Η επιλογή του Κολλεγίου Βακαλό για την υποτροφία 2013-14 του Type Directors Club αναδεικνύει για άλλη μία φορά το σημαντικό και αναγνωρίσιμο διεθνώς έργο της Βακαλό, έργο υψηλών προδιαγραφών, ικανό να τη φέρνει δίπλα σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Κολλέγιο Βακαλό Art & Design
Λ. Κατσώνη 26, Λυκαβηττός, Αθήνα
Τ: 210 6442514
F: 210 6444840
Ε: info@vakalo.gr
W: vakalo.gr

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024