Προθεσμία τριών ημερών από την τρόικα για τα προαπαιτούμενα της δόσης
Η Ελλάδα έχει διορία τριών ημερών για να επαναβεβαιώσει στους δανειστές ότι μπορεί να υλοποιήσει τους όρους που συνοδεύουν το πακέτο διάσωσης, προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση του δανείου, σύμφωνα με δηλώσεις τεσσάρων αξιωματούχων της Ευρωζώνης στο Reuters.
Η Ελλάδα έχει διορία τριών ημερών για να επαναβεβαιώσει στους δανειστές ότι μπορεί να υλοποιήσει τους όρους που συνοδεύουν το πακέτο διάσωσης, προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση του δανείου, σύμφωνα με δηλώσεις τεσσάρων αξιωματούχων της Ευρωζώνης στο Reuters.
Οι δηλώσεις αυτές από τη μία πλευρά αποτυπώνουν το κλίμα που υπάρχει για την Ελλάδα, από την άλλη πλευρά όμως λειτουργούν ως πίεση στην Αθήνα ώστε να επιταχύνει τις αλλαγές που ζητεί η τρόικα.
Όπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα, υπάρχει μια γενική δυσαρέσκεια για την πρόοδο που σημειώνει η χώρα σε θέματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, όπως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός και οι υπηρεσίες υγείας.
«Όλοι συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα πριν το Eurogroup της Δευτέρας. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει πρόοδος μέχρι την Παρασκευή», σημείωσε η δεύτερη πηγή.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσουν στις 8 Ιουλίου και να συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα.
Προκειμένου να πιέσει την Αθήνα να παρουσιάσει αποτελέσματα, η τρόικα ενδεχομένως να αρνηθεί να πληρώσει ολόκληρο το ποσό της δόσης εφάπαξ, και να το διασπάσει σε τρεις μηνιαίες δόσεις, σημειώνει το Reuters.
«Είναι μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση», ανέφερε έλληνας αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.
«Κινούμαστε γρήγορα για να κλείσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερα θέματα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τοξικότητα κυβερνητικής κοπής
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη: Ακρίβεια παντού, οι πολίτες δεν χρειάζονται τη συμπόνοια σας αλλά λύσεις – Στο βήμα ο Μητσοτάκης
- Ελάτε να μου μιλήσετε, δεν δαγκώνω: Ο Μπιλ Γουόρντ των Black Sabbath μιλά για τις μέρες του σε αναπηρικό αμαξίδιο
- Θεσσαλονίκη: Πτήση προς Σαράγεβο επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω επιθετικού επιβάτη
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
- Hurriyet: Πουλήθηκαν οι S-400 σε άλλη χώρα του Κόλπου – Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις
- BBC: «Στην Άρσεναλ με 40 εκατ. ευρώ ο Τζόλης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442