Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Οξύνει τα πνεύματα στην Αίγυπτο αιματηρή επίθεση στη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Οξύνει τα πνεύματα στην Αίγυπτο αιματηρή επίθεση στη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Επίθεση στα γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε πόλη στο δέλτα του Νείλου στοίχισε τη ζωή σε ένα άτομο και τραυμάτισε άλλα τέσσερα, με την πόλωση να εντείνεται όσο η Αίγυπτος ετοιμάζεται για τις διαδηλώσεις που έχει διοργανώσει η αντιπολίτευση για το Σαββατοκύριακο.

Επίθεση στα γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε πόλη στο δέλτα του Νείλου στοίχισε τη ζωή σε ένα άτομο και τραυμάτισε άλλα τέσσερα, με την πόλωση να εντείνεται όσο η Αίγυπτος ετοιμάζεται για τις διαδηλώσεις που έχει διοργανώσει η αντιπολίτευση για το Σαββατοκύριακο.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Ζεϊγκαζίγκ και ανεβάζει στους πέντε τον αριθμό των νεκρών στην πρόσφατα αναζωουρωθείσα ένταση με συγκρούσεις υποστηρικτών και αντιτιθέμενων του Μόρσι.

Το θερμό κλίμα που επικρατεί δίνει τους χειρότερους οιωνούς για τις συγκεντρώσεις που έχουν προαναγγελθεί για τις επόμενες ημέρες. Οι πρώτες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή, τόσο από το στρατόπεδο Μόρσι όσο και από τους αντιπάλους του, αλλά τα κόμματα της αντιπολίτευσης στοχεύουν να κινητοποιήσουν χιλιάδες κόσμου την Κυριακή.

Ο στρατός από την πλευρά του έχει ήδη προειδοποιήσει πως είναι «παρών» καλώντας τις πολιτικές παρατάξεις να αναζητήσουν συναίνεση.

Στην ομιλία του για τον έναν χρόνο στην ηγεσία της χώρας, ο Μόρσι εμφανίστηκε πρόθυμος για άνοιγμα, μεταρρυθμίσεις αλλά και αναγνώριση λαθών -έμεινε όμως άτεγκτος στην καταδίκη όσων κατηγορεί για υποκίνηση έντασης.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος επανέλαβε πως «τα χέρια του είναι ανοικτά» στον διάλογο, αλλά μετά από μία ώρα ομιλίας δεν είχε προσφέρει κάτι αρκετά απτό ώστε να κάνει την αντιπολίτευση να υπαναχωρήσει από τη διοργάνωση των συγκεντρώσεων τις επόμενες ημέρες.

Ο επικεφαλής του συσνασπισμού των φιλελεύθερων κομμάτων που βρίσκονται στην αντιπολίτευση αντέδρασε λέγοντας πως «η ομιλία του Μόρσι μας έκανε πιο αποφασισμένους στο αίτημά μας για πρόωρες προεδρικές εκλογές ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της επανάστασης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο