Τέλος καλό, όλα καλά για τον Ολυμπιακό και τον Βλάντιμιρ Βάις, καθώς ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» κάτι που ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter!

Ο Βλάντιμιρ Βάις βρίσκεται στην Αθήνα από τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/06) και το μεσημέρι υπέγραψε συμβόλαιο τριών χρόνων με τη μεταγραφή να ανακοινώνεται πρώτα από τον ίδιο, μέσω του προφίλ του στο Twitter (μια φωτογραφία από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην οποία φαίνεται ο ίδιος να υπογράφει το συμβόλαιό του, έχοντας στο πλευρό του τον εκπρόσωπό του, Μίνο Ραϊόλα) και στη συνέχεια από την ΠΑΕ.

«Έκλεισε! Υπέγραψα στον Ολυμπιακό! Στη φωτογραφία είμαι με τον καλύτερο μάνατζερ στον κόσμο, Μίνο Ραϊόλα», έγραψε ο συγκεκριμένα ο διεθνής άσος.

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και οι πρώτες δηλώσεις του 24χρονου άσου, στο κανάλι των νταμπλούχων Ελλάδας στο youtube, με τον παίκτη να δηλώνει χαρούμενος και έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τις φιλοδοξίες της.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι επιτέλους εδώ! Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων που είχαμε με τους ανθρώπους τους Ολυμπιακού υπέγραψα το συμβόλαιό μου. Γνωρίζω τον Ολυμπιακό, είναι μια μεγάλη ομάδα με πολλές φιλοδοξίες και ελπίζω να βοηθήσω τον σύλλογο και τον προπονητή στο να τις πετύχουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βλάντιμιρ Βάις.

Ο Βάις γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1989 στην Μπρατισλάβα και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Ιντερ Μπρατισλάβας. Πολύ γρήγορα όμως ξεχώρισε για το ταλέντο του και η Μάντσεστερ Σίτι έσπευσε να τον αποκτήσει σε ηλικία μόλις 17 ετών. Στους «πολίτες» έπαιξε μόλις σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος με την πρώτη ομάδα, τον Μάιο του 2009, και ακολούθως παραχωρήθηκε δανεικός, αρχικά στη Μπόλτον και εν συνεχεία στη Ρέιντζερς, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο Σκοτίας το 2011. Την επόμενη περίοδο έπαιξε και πάλι ως δανεικός, αυτή τη φορά στην Ισπανία με την Εσπανιόλ, και τελικά πέρυσι το καλοκαίρι η Μάντσεστερ Σίτι τον πούλησε στην Πεσκάρα. Με την ιταλική ομάδα ο Βάις είχε 22 συμμετοχές και τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα, όμως έχασε το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς λόγω τραυματισμού και στο τέλος της σεζόν, αφού η Πεσκάρα υποβιβάστηκε, έμεινε ελεύθερος.

Ο Βάις μετράει 27 συμμετοχές και δύο γκολ με την εθνική Σλοβακίας, με την οποία έκανε ντεμπούτο τις 12 Αυγούστου 29009, σε φιλικό με την Ισλανδία. Συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, στη Νότια Αφρική, όπου συμμετείχε σε τρία από τα τέσσερα ματς που έδωσε η Σλοβακία, πριν αποκλειστεί στη φάση των «16» από την Ολλανδία.

Διαψεύσεις για Μάντζιο, Τζεμπούρ

Από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τον Βαγγέλη Μάντζιο, ενώ ενημέρωσαν για ακόμα μια φορά πως ο Ράφικ Τζεμπού δεσμεύεται με συμβόλαιο.

Δημοσιεύματα ήθελαν τον Ολυμπιακό να έχει συμφωνήσει για δυο χρόνια με τον Βαγγέλη Μάντζιο, κάτι που όπως ανέφεραν οι Πειραιώτες δεν έχει καμία υπόσταση καθώς δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τον 30χρονο φορ.

Παράλληλα, δημοσιεύματα στη Γαλλία ανέφεραν πως ο Ράφικ Τζεμπούρ είναι ελεύθερος (!) από τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα αρκετές ομάδες της Ligue 1 να έχουν κινηθεί για την απόκτησή του. Στον Πειραιά διέψευσαν βέβαια το συγκεκριμένο δημοσίευμα και επανέλαβαν το… αυτονόητο. Ότι ο Αλγερινός επιθετικός έχει συμβόλαιο και πως κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να απευθυνθεί στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ