Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε επαφή με τον Ισημερινό για τον Σνόουντεν βρίσκονται οι ΗΠΑ

Σε επαφή με τον Ισημερινό για τον Σνόουντεν βρίσκονται οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν έρθει σε επαφή με την κυβέρνηση του Ισημερινού για το θέμα της αίτησης ασύλου που κατατέθηκε από τον Σνόουντεν, ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ της χώρας Ρικάρντο Πατίνιο. O Σνόουντεν θεωρείται ότι βρίσκεται στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας, ενώ η παρουσία του έχει προκαλέσει νέα διπλωματική κόντρα των ΗΠΑ με τη Ρωσία, την Κίνα και τον Ισημερινό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν έρθει σε επαφή με την κυβέρνηση του Ισημερινού για το θέμα της αίτησης ασύλου που κατατέθηκε από τον Εντουαρντ Σνόουντεν, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ρικάρντο Πατίνιο.

O Σνόουντεν θεωρείται ότι βρίσκεται στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας -και θεωρείται αδύνατο να μην έχουν «συνομιλήσει» μαζί του ρώσοι αξιωματούχοι πληροφοριών- ενώ η παρουσία του έχει προκαλέσει νέα διπλωματική κόντρα των ΗΠΑ με τη Ρωσία, την Κίνα και τον Ισημερινό. Το Κρεμλίνο ξεκαθάρισε πως οι ρωσικές αρχές δεν θα εκδώσουν τον Σνόουντεν στις ΗΠΑ.

«Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση του Ισημερινού, στο υπουργείο των Εξωτερικών στο Κίτο, σχετικά με τον κ. Σνόουντεν. Καθώς προς το παρόν πρόκειται για προφορικό μήνυμα, ζήτησα να μας το στείλουν γραπτώς, ώστε να το λάβουμε υπ΄όψιν μας κατά την εξέταση της αίτησης ασύλου του κ. Σνόουντεν» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνιο.

Αμερικανική διπλωματική πηγή που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επιβεβαίωσε την επαφή. «Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι έχουμε επικοινωνία με την κυβέρνηση του Ισημερινού, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτε σχετικό με το περιεχόμενο των συνομιλιών, που είναι διπλωματικού χαρακτήρα» είπε.

Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πάτρικ Βεντρέλ δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε επαφή με τον Ισημερινό και ορισμένες άλλες χώρες που αποτελούν πιθανούς προορισμούς του Εντουαρντ Σνόουντεν.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, ο οποίος έχει εκφράσει την υποστήριξή του προς τον αγώνα του Εντουαρντ Σνόουντεν και οι σχέσεις του με την Ουάσινγκτον είναι τεταμένες εξαιτίας της υπόθεσης του Τζούλιαν Ασάνζ του WikiLeaks, δήλωσε ότι εξετάζει με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα την αίτηση ασύλου του Εντουαρντ Σνόουντεν που εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας.

Εν τω μεταξύ, ο ισπανός πρώην δικαστής Μπαλτασάρ Γκαρθόν ανακοίνωσε ότι δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση του Έντουαρντ Σνόουντεν.

«Ανακοινώνω πως το δικηγορικό γραφείο Ilocad αποφάσισε να μην αναλάβει την υπεράσπιση των συμφερόντων του κυρίου Σνόουντεν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην δικαστής, ο οποίος ήδη εκπροσωπεί τον Ασάνζ.

Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024