Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντάσεις στην ιταλική κυβέρνηση προκαλεί η απόφαση κατά του Καβαλιέρε

Εντάσεις στην ιταλική κυβέρνηση προκαλεί η απόφαση κατά του Καβαλιέρε

Η απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου να καταδικάσει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε επτά χρόνια κάθειρξη και δια βίου στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, προβλήματα και εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα.

Η απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου να καταδικάσει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε επτά χρόνια κάθειρξη και δια βίου στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, προβλήματα και εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα.

Ο εκπρόσωπος του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) στην βουλή Ρενάτο Μπρουνέτα προειδοποίησε την Τρίτη ότι «αν τελικώς αποφασιστεί μόνον μια τρίμηνη αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ από το 21% στο 22%, η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο της», διότι «θα ήταν απλούστατα, κοροϊδία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση ερμηνεύεται από σχολιαστές ως σαφής ένδειξη ότι η κεντροδεξιά έχει ήδη αρχίσει να εκφράζει την δυσαρέσκειά της με έμμεσο τρόπο.

Δεν αναφέρεται ανοικτά σε κυβερνητική κρίση, αλλά αμφισβητεί αποφάσεις που αφορούν την οικονομική πολιτική.

Εκτός από τον ΦΠΑ, ανοικτό παραμένει και το θέμα του φόρου ιδιοκατοίκησης, η καταβολή του οποίου έχει «παγώσει» μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η κεντροδεξιά διαμέσου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αντζελίνο Αλφάνο έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι θεωρεί την οριστική κατάργησή του φόρου αυτού «κύριο προγραμματικό σημείο και έναν από τους λόγους ύπαρξης του κυβερνητικού σχήματος».

Ο βουλευτής του PdL Ντανιέλε Καπετσόνε επανήλθε από την πλευρά του στο ζήτημα του ορίου 3% επί του ΑΕΠ για το δημόσιο έλλειμμα, που έχει οριστεί από την ΕΕ.

«Μπορούμε και να ξεπεράσουμε το συγκεκριμένο ποσοστό αν αυτό μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή οικονομική κρίση», υποστήριξε ο Καπετσόνε, αντηχώντας την πρόσφατη τοποθέτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για το ζήτημα.

Πρόκειται για κύριας σημασίας φακέλους που δυσκολεύουν την πορεία της πολυκομματικής κυβέρνησης της Ρώμης.

Η σκληρή γραμμή του PdL συσχετίζεται από τους περισσότερους αναλυτές με τις δικαστικές περιπέτειες του Μπερλουσκόνι.

Το απόγευμα της Τρίτης ο Λέτα συναντάται με τον Μπερλουσκόνι. Έστω και αν επίσημα δεν συμπεριλαμβάνεται στα προς συζήτηση θέματα, η ετυμηγορία των δικαστών του Μιλάνου αναμένεται να βρεθεί στην ατζέντα των συνομιλιών.

Πολλά στελέχη της κεντροδεξιάς θα επιθυμούσαν μια παρέμβαση του ιταλού πρωθυπουργού σε υποστήριξη του Μπερλουσκόνι, πράγμα που θεωρείται όμως απίθανο.

Η επίσημη γραμμή της ιταλικής κυβέρνησης συνεχίζει είναι ότι οι δικαστικές υποθέσεις δεν σχετίζονται με την εφαρμογή του προγράμματός της και με την πορεία της.

Σε περίπτωση όμως που η ένταση συνεχίσει να αυξάνεται, δεν αποκλείεται να τεθεί εν αμφιβόλω η βιωσιμότητα της πολυκομματικής συμμαχίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024