Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Patricia Lee (Patti Smith): Μια αληθινή

Patricia Lee (Patti Smith): Μια αληθινή «ιέρεια» κάτω από την Ακρόπολη

Μια αληθινή «ιέρεια» κάτω από την Ακρόπολη, τίναξε τη «Banga» στον αέρα μεταμορφώνοντας ένα κλασικό θέατρο σε αληθινό πανκ/ροκ πάρτι! Με φωνή αναλοίωτη στο χρόνο, κίνηση και ενέργεια 20χρονου κοριτσιού, η ιέρεια του πανκ ροκ, μεταμόρφωσε το Ηρώδειο σε φεγγαροπαρμένο Λυκαβηττό. H Patti Smith, η μουσικός, η ποιήτρια, η συγγραφέας και εικαστικός, εμφανίστηκε στη σκηνή […]

Μια αληθινή «ιέρεια» κάτω από την Ακρόπολη, τίναξε τη «Banga» στον αέρα μεταμορφώνοντας ένα κλασικό θέατρο σε αληθινό πανκ/ροκ πάρτι!
Με φωνή αναλοίωτη στο χρόνο, κίνηση και ενέργεια 20χρονου κοριτσιού, η ιέρεια του πανκ ροκ, μεταμόρφωσε το Ηρώδειο σε φεγγαροπαρμένο Λυκαβηττό.
H Patti Smith, η μουσικός, η ποιήτρια, η συγγραφέας και εικαστικός, εμφανίστηκε στη σκηνή με μπλουτζήν, άσπρο μακό, μαύρο σακάκι και μποτάκια (κλασικό στιλ πλέον), αν και ήταν εκείνη που άλλαξε το εμφανισιακό τοπίο της γυναικείας τραγουδοποιίας, αποκαθηλώνοντας τα κορίτσια με τις μακριές φούστες και τις κιθάρες, φέρνοντας έναν αέρα punk θηλυκότητας με κίνηση και ερωτικό στιλ απέναντι στη μουσική τους.

Μετά τα 3 πρώτα τραγούδια (μπαλάντες σε χαμηλούς τόνους) η Patti Smith κατέβηκε από τη σκηνή του Ηρωδείου στον μπροστινό χώρο χορεύοντας και παρακινώντας το κοινό να κάνει το ίδιο, το οποίο δεν ήθελε και πολύ να κατέβει κάτω, να γεμίσει το χώρο και γίνει ένα με το ρυθμό της Patti.
Το έναυσμα είχε δοθεί και το πάρτι ξεκίνησε με χορό και ζωντάνια ενώ η εικόνα ήταν εντυπωσιακή καθώς εκατοντάδες νέοι (εδώ είναι το εντυπωσιακό) και αφού η Πάτι πέρασε σε παλαιότερες γνωστές της δημιουργίες, χόρευε ξέφρενα με τα χέρια ψηλά κάνοντας την αναβίωση του πανκ/ροκ να μοιάζει σημερινή υπόθεση.

«This is the Girl» από το άλμπουμ «Banga», το τραγούδι που η Patti Smith έγραψε και αφιέρωσε στη μνήμη της Amy Winehouse

Μας άφησε όλους ικανοποιημένους παίζοντας τα νέα της τραγούδι από το άλμπουμ «Banga» – τα οποία χαρακτηρίζονται από ωριμότητα και σοφία εμπειριών ζωής, χωρίς να παύει στιγμή να προβάλλει την εξεγερμένη ψυχή της, χωρίς να παύει στιγμή να επηρεάζει και να εμπνέει δεκάδες νέους μουσικούς – αλλά και τα παλαιότερα αγαπημένα μας, ενώ η στιγμή της ερμηνείας του «Beaucouse the night», δεν περιγράφεται.

Στη μπάντα της μεταξύ των Lenny Kayne στις κιθάρες, το μπάσο και τα φωνητικά, τον Tony Shanahan μπάσο, πιάνο και φωνητικά και τον Jay Dee Daugherty ήταν και ο γιος της Jackson Smith στις κιθάρες.

Η Πάτι είναι ποιήτρια, και επαναστάτρια ουσίας και το απέδειξε για μια φορά ακόμη ερμηνεύοντας τους υπέροχους στίχους των τραγουδιών, παροτρύνοντάς μας να σηκωθούμε ψηλά γιατί έχουμε τη δύναμη.
Επικοινωνιακή και γλυκειά με το κοινό, μας ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά της, είπε πόσο της άρεσε που εμφανίστηκε στο χώρο του Ηρωδείου από τον οποίο πέρασαν η Κάλας και ο Παβαρότι, απόλαυσε μαζί μας το φεγγάρι, χόρεψε με την ψυχή της και τελείωσε φυσικά με το «People have the Power», αποχαιρετώντας μας με τη φράση «don’t forget it» και έχει δίκιο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πόση δύμαμη έχουμε!

ΕΓραψα ότι είδα!

Περισσότερα μουσικά θέματα ΕΔΩ


Κάντε Like στη σελίδα της Ψυχαγωγίας στο Facebook

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024