Τα μέτρα για τον ΕΟΠΥΥ δεν θα βαρύνουν τους ασφαλισμένους, είπε ο Μ.Σαλμάς
Τα μέτρα που θα ληφθούν για να μειωθεί το έλλειμμα στον ΕΟΠΥΥ δεν θα επιβαρύνουν τους ασφαλισμένους, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, στρέφοντας συγχρόνως τα βέλη του κατά της διοίκησης του οργανισμού. «Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί η συμμετοχή των ασθενών» υπογράμμισε.
Τα μέτρα που θα ληφθούν για να μειωθεί το έλλειμμα στον ΕΟΠΥΥ δεν θα επιβαρύνουν τους ασφαλισμένους, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, στρέφοντας συγχρόνως τα βέλη του κατά της διοίκησης του οργανισμού.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι θα υπάρξουν μέτρα όχι προς τους ασφαλισμένους, αλλά προς τους παρόχους. «Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί η συμμετοχή των ασθενών» υπογράμμισε.
Ο αναπληρωτής υπουργός έριξε τις ευθύνες για το αυξημένο έλλειμμα στον οργανισμό, που σύμφωνα με εκτιμήσεις φτάνει τα 3 δισ. ευρώ, στην ίδια τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. «Ο οργανισμός έχει μία διοίκηση και αυτή λογοδοτεί» είπε και πρόσθεσε ότι από το υπουργείο Υγείας είχε ζητηθεί εδώ και δύο μήνες η λήψη μέτρων.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, υπερασπίζεται το έργο του οργανισμού, τονίζοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ «ήρθε για να μείνει» και ότι «δεν έπεσε έξω».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά
- Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική ρύπανση από βουνά αποβλήτων σε παράνομη εταιρεία ανακύκλωσης – Συνελήφθη 46χρονος
- Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» στο ακριτικό Πωγώνι και στη Δερόπολη της Αλβανίας
- Ο Μέσι εξήγησε γιατί… λύγισε μετά την επική ανατροπή της Αργεντινής επί της Αιγύπτου
- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές – Να κληθούν Ντίλιαν, Δημητριάδης ζητά η αντιπολίτευση
- Τζέιμς Δαλαμάγκας: Ελεύθερος υπό όρους μέχρι τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών για την έκδοσή του
- Μητσοτάκης για τα F35 στην Τουρκία: Έχοντας δώσει λευκή επιταγή στις ΗΠΑ επαφίεται στην ευαισθησία των συμμάχων
- Αναβαθμίζονται οι σχολικές μονάδες του Πειραιά με εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης όλο το καλοκαίρι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442