Τα σχήματα που προκρίθηκαν στη β’ φάση για τους ΧΥΤΑ Κερατέας, Άνω Λιοσίων
Στη δεύτερη φάση εισέρχονται οι διαγωνισμοί για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κερατέα (Νοτιοανατολική Αττική) και τα Άνω Λιόσια (Δυτική Αττική), με τις προσκλήσεις σε ανταγωνιστικό διάλογο και την υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Πέντε εταιρείες διεκδικούν και τα δυο έργα, με το εργοστάσιο στην Κερατέα να διεκδικείται και από μία επιπλέον εταιρεία.
Στη δεύτερη φάση εισέρχονται οι διαγωνισμοί για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κερατέα (Νοτιοανατολική Αττική) και τα Άνω Λιόσια (Δυτική Αττική), με τις προσκλήσεις σε ανταγωνιστικό διάλογο και την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.
Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη έγκριση της εκτελεστικής επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Οι ίδιες, πέντε εταιρείες διεκδικούν και τα δυο έργα, με το εργοστάσιο στην Κερατέα να διεκδικείται και από μία επιπλέον εταιρεία.
Συγκεκριμένα, στη δεύτερη φάση για τη μονάδα στην Κερατέα περνούν οι:
- Ένωση Εταιρειών Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ – Ηλέκτωρ ΑΕ,
- Ένωση Προσώπων Τέρνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ – ΔΕΗ ΑΕ,
- ΜΕΤΚΑ ΑΕ – Χρ.Δ.Κωνσταντινίδης ΑΕ,
- Ένωση Εταιρειών Archirodon Group N. – Intrakat – Envitec AE,
- Ένωση Εταιρειών J & P ΑΒΑΞ – Μεσόγειος
- Novaera Hellas AE.
Για τη μονάδα στα Άνω Λιόσια περνούν οι:
- Ένωση Εταιρειών Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ – Ηλέκτωρ ΑΕ,
- Ένωση Προσώπων Τέρνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ – ΔΕΗ ΑΕ,
- ΜΕΤΚΑ ΑΕ – Χρ.Δ.Κωνσταντινίδης ΑΕ,
- Ένωση Εταιρειών Archirodon Group N. – Intrakat – Envitec AE
- Ένωση Εταιρειών J & P ΑΒΑΞ – Μεσόγειος.
Σε ό,τι αφορά τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Γραμματικό (Βορειοανατολική Αττική), κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τέσσερις διαγωνιζόμενες ενώσεις προσώπων και εταιρειών. Η εκδίκασή τους ορίστηκε για τις 5 Ιουλίου.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει προς έγκριση στην εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ το πρακτικό και για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της Φυλής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Europa League (vids)
- Δουδωνής: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση – «Έχετε εκμεταλλευτεί προς όφελός σας κάθε παθογένεια του κράτους»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]
- Φερεντσβάρος-Παναθηναϊκός 1-1: Ο Ζαρουρί απέδωσε δικαιοσύνη και… πρόκριση
- Β. Σπανάκης: Ενισχύουμε την αυτοδιοίκηση καθημερινά
- Ζελένσκι: Λέει ότι εξασφάλισε συμφωνίες για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας στο Νταβός

