Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκκληση της ΕΕ προς την Τουρκία για «αυτοσυγκράτηση»

Έκκληση της ΕΕ προς την Τουρκία για «αυτοσυγκράτηση»

Σε «αυτοσυγκράτηση» καλεί η ΕΕ τόσο τους αντιπάλους όσο και τους υποστηρικτές του τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η ένταση στη χώρα παραμένει στο «κόκκινο». Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, ζήτησε να δοθεί μια «γρήγορη λύση» στην Τουρκία με βάση το διάλογο και τον αμοιβαίο σεβασμό. Να υιοθετήσει μια πιο μετριοπαθή στάση καλεί τον τούρκο πρωθυπουργό η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών, Έμμα Μπονίνο.

Σε «αυτοσυγκράτηση» καλεί η ΕΕ τόσο τους αντιπάλους όσο και τους υποστηρικτές του τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η ένταση στη χώρα παραμένει στο «κόκκινο».

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, κάλεσε την Κυριακή να δοθεί μια «γρήγορη λύση» στην Τουρκία.

«Οι συνεχιζόμενες εντάσεις υπογραμμίζουν την ανάγκη όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, καθώς και τη σημασία της εξεύρεσης μιας γρήγορης λύσης με βάση το διάλογο, τον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση» ανέφερε σε δήλωσή της η κ. Άστον.

Η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών, Έμμα Μπονίνο, από την πλευρά της, μιλώντας σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai Tre, τόνισε ότι ο τούρκος πρωθυπουργός πρέπει να κάνει δεκτή την έκκληση των φίλων χωρών υπέρ μιας μετριοπαθούς στάσης.

«Η Τουρκία πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να στοχεύσει σε μια ώριμη δημοκρατία ή να επιμείνει σε έναν τρόπο διακυβέρνησης ο οποίος, τα τελευταία χρόνια, έγινε πολύ αυταρχικός» πρόσθεσε η επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι «είναι φίλη της Τουρκίας».

Σύμφωνα με την Έμμα Μπονίνο, «οι τελευταίες δηλώσεις του Ερντογάν εκφράζουν αδυναμία». Κάτι που- κατά την ιταλίδα υπουργό – επιβεβαιώνεται και από το ότι «ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε αναφορά και σε διεθνείς συνωμοσίες».

Στη Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε κατά τη διάρκεια ανοιχτής ομιλίας του, τους οπαδούς του, να δώσουν ένα «μάθημα» στους διαδηλωτές στις επόμενες δημοτικές εκλογές το Μάρτιο του 2014 προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι η υπομονή του έχει «όρια».

Ενώ οι διαδηλωτές κατέλαβαν και πάλι τους δρόμους στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη ο επικεφαλής της κυβέρνησης συνέχισε την επιθετική ρητορική του εναντίον των «εξτρεμιστών» και κατήγγειλε μια συνωμοσία, « που διοργανώθηκε εντός αλλά και εκτός » της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024