Τα καλοκαιρινά μανιταροκυνήγια ολοκληρώνονται το επόμενο Σαββατοκύριακο, υπό την οργάνωση του ξενώνα Αμανίτα, στην Τσαγκαράδα. Τι καλύτερη εποχή για να τα συνδυάσετε με μια βουτιά στα υπέροχα νερά του Μυλοπόταμου, στο Αιγαίο!

Εκδράμετε λοιπόν στο Πήλιο και «κυνηγήστε» τα εαρινά μανιτάρια: τα  καλογεράκια, τις ρούσουλες και τις κανθαρέλες! Μάθετε να
τα ξεχωρίζετε. Και στο τέλος της διασκεδαστικής αυτής εμπειρίας ο ξενώνας θα σας ανταμείψει με πολύ νόστιμα φαγητά – βασισμένα στα φρεσκοκομμένα μανιτάρια – που θα τα γευτείτε στην αυλή.

Συνδυάστε βουνό και θάλασσα κάνοντας – αν
αντέχετε τα κρύα νερά του Αιγαίου – μπάνιο στην παραλία του Μυλοπόταμου.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο  για το «Ανοιξιατικοκαλοκαιρινό» Μανιταροκυνήγι, αλλά και για τις άλλες απολαύσεις της φύσης, είναι το ακόλουθο:

  • Παρασκευή 21 Ιουνίου  – Δευτέρα 24 Ιουνίου (τριήμερο Αγ. Πνεύματος, με 2 μανιταροεξόδους!)

Το Ανατολικό Πήλιο είναι ένας ιδανικός τόπος για να απολαύσει κάποιος την αρχή του καλοκαιριού.  Πράσινο βουνό, τυρκουάζ νερά. Δροσιές, αλλά και ευχάριστη ζέστη. Στις αυλές οι ορτανσίες απλώνουν
τεράστια λουλούδια σε δεκάδες αποχρώσεις του ροζ και του μοβ. Τα
περιβόλια γεμάτα κεράσια και τζάνερα. Στην άγρια φύση, μεστώνει η ρίγανη, οι αγριοφράουλες ωριμάζουν και ανατέλλει η σύντομη εποχή των εαρινών μανιταριών. Πράσινες ρούσουλες, μικρές κανθαρέλες και ο βασιλιάς βωλίτης κάνουν την εμφάνισή τους, κάτω από τις καστανιές.

Ξενώνας Αμανίτα
Τσαγκαράδα Πηλίου
Τηλ. 24260 49707, 210 8991484
 info@amanita.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr