Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Φέτος ένιωσα πως είμαι στη ζούγκλα», δήλωσε ο Σαλπιγγίδης

«Φέτος ένιωσα πως είμαι στη ζούγκλα», δήλωσε ο Σαλπιγγίδης

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε, έστω και την ύστατη ώρα, το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ξέσπασε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στρεφόμενος ευθέως κατά μερίδας οπαδών της ομάδας του. «Δεν έχουμε ποδοσφαιρική παιδεία στην Ελλάδα. Είμαστε χρόνια πίσω. Φέτος ένιωσα πως είμαι στη ζούγκλα και δεν είμαι ποδοσφαιριστής. Τα παιδιά από το εξωτερικό ήταν φοβισμένα με όσα έβλεπαν. Αυτές δεν είναι συνθήκες να παίξεις ποδόσφαιρο, ανά πάσα στιγμή νιώθεις πως θα έρθει κάποιος να σε σκοτώσει», δήλωσε ο διεθνής επιθετικός στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού.

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε, έστω και την ύστατη ώρα, το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ξέσπασε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στρεφόμενος ευθέως κατά μερίδας οπαδών της ομάδας του. «Δεν έχουμε ποδοσφαιρική παιδεία στην Ελλάδα. Είμαστε χρόνια πίσω. Φέτος ένιωσα πως είμαι στη ζούγκλα και δεν είμαι ποδοσφαιριστής. Τα παιδιά από το εξωτερικό ήταν φοβισμένα με όσα έβλεπαν. Αυτές δεν είναι συνθήκες να παίξεις ποδόσφαιρο, ανά πάσα στιγμή νιώθεις πως θα έρθει κάποιος να σε σκοτώσει», δήλωσε ο διεθνής επιθετικός στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού και πρόσθεσε:

«Ζήσαμε τεράστια πίεση φέτος, η νοοτροπία του Έλληνα είναι πως μία ομάδα χτίζεται με χρήματα, χωρίς υπομονή. Όλοι περίμεναν πως μετά την είσοδο του κ.Σαββίδη ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε το πρωτάθλημα εύκολα. Μιλάμε για ποδόσφαιρο, είναι ένα ανταγωνιστικό άθλημα. Σίγουρα δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλαμε, αλλά τελικά πετύχαμε το στόχο μας. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δύσκολα θα βρει το δρόμο του ο ΠΑΟΚ. Δεν βοηθά κανέναν όταν κάποιοι σπάνε τα αυτοκίνητα παικτών. Αν όντως δεν ήμαστε άξιοι να παίζουμε στον ΠΑΟΚ, τότε υπάρχουν άτομα που μπορούν να διώξουν τους πάντες. Όσα χρήματα κι αν έρθουν στην ομάδα, δεν είναι εύκολο να χτιστεί χωρίς υπομονή κι ελπίζω να αλλάξουν πολλά πράγματα του χρόνου. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του κόσμου, όμως τη ζούγκλα να μην μπορεί ο ποδοσφαιριστής να αγκαλιάσει την οικογένειά του στο σπίτι, το θεωρώ αμερικάνικη περιπέτεια σε ταινία».

Από την πλευρά του ο πρπονητής του «Δικεφάλου», Γιώργος Γεωργιάδης, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Πετύχαμε τον στόχο μας μετά από μία δύσκολη περίοδο. Είναι μεγάλη υπόθεση να βρίσκεσαι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό δίνει όραμα και αυτό το διάστημα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να οργανωθούμε. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πανηγυρίσει όταν πάρει το πρωτάθλημα, αλλά είναι η τρίτη φορά που πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό δίνει όραμα και ελπίδες στο κόσμο. Είχα πει στους παίκτες πως θα χρειστούν όλοι και τους πίστευα. Νομίζω στεκόμασταν πολύ στα αποτελέσμα. Στον Ατρόμητο χάσαμε στο 90΄, με τον ΠΑΣ δεν ήμασταν κατώτεροι και χάσαμε στο τέλος και με τον Ατρόμητο (σ.σ. στην Τούμπα) χάσαμε πολλές ευκαίριες, άσχετα αν είχε αυτός δοκάρια. Ενα ματς να έληγε 2-3 λεπτά νωρίτερα, θα «καθαρίζαμε» την πρωτιά. «Φτύσαμε αίμα» σήμερα για να «γυρίσουμε» το ματς. Και εκεί που δεν βάζαμε από στημένα γκολ, σήμερα βάλαμε δύο. Ολα έγιναν νομίζω για να δικαιωθούμε στο τέλος. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, αλλά στο δεύτερο βελτιωθήκαμε και σε αυτό βοήθησαν οι Κίτσιου και Σαλπιγγίδης. Πάντα ένας προπονητής λέει πράγματα στους παίκτες, αλλά οι παίκτες καθορίζουν τα παιχνίδια».

Πάντως, και ο Γεωργιάδης άφησε κάποιες αιχμές, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θέλουμε ηρεμία και οργάνωση γύρω από το αγωνιστικό, ακόμη και στους φιλάθλους να υπάρχει πιο σωστή νοοτροπία. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούμε να εμπιστευτούμε και να κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει τα επόμενα χρόνια. Είμαστε πιο ψύχραιμοι τώρα γιατί υπάρχουν άγριες καταστάσεις στον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω από την ομάδα που δεν θέλουν το καλό της… Θα υπάρχει ηρεμία τώρα και καθαρό μυαλό. Από το πρώτο ματς βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι και αυτό μας στοίχισε και στο δεύτερο ματς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024