Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη ένας ύποπτος για το μαχαίρωμα στρατιώτη στο Παρίσι

Συνελήφθη ένας ύποπτος για το μαχαίρωμα στρατιώτη στο Παρίσι

Έναν 22χρονο συνέβαλαν οι γαλλικές αρχές για την επίθεση με μαχαίρι σε στρατιώτη στην Ντεφάνς του Παρισιού. Ο νεαρός ήταν γνωστός στην αστυνομία για παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου -κλοπές και οπλοφορία- αλλά προς το παρόν οι αρχές επιφυλάσσονται για το εάν κίνητρο της επίθεσης ήταν σχέσεις του δράστη με το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Έναν 22χρονο συνέβαλαν την Τετάρτη οι γαλλικές αρχές για την επίθεση με μαχαίρι σε στρατιώτη στην Ντεφάνς του Παρισιού.

Ο νεαρός ήταν γνωστός στην αστυνομία για παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου -κλοπές και οπλοφορία- αλλά προς το παρόν οι αρχές επιφυλάσσονται για το εάν κίνητρο της επίθεσης ήταν σχέσεις του δράστη με το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Η σύλληψη έγινε βάσει γενετικού υλικού σε αντικείμενα που άφησε ο δράστης στο σημείο της επίθεσης, στον σταθμό της Ντεφάνς, όπως ανέφεραν οι γαλλικές αρχές.

Πηγές που επικαλούνται τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης «είχε σχέσεις με το παραδοσιακό Ισλάμ, ακόμη και το ριζοσπαστικό, για περίπου τρία ή τέσσερα χρόνια».

Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλ εμφανίστηκε ωστόσο προσεκτικός μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση: «Παραμένω επιφυλακτικός, πρέπει να μάθουμε περισσότερα για τα κίνητρά του, το υπόβαθρό του, το οικογενειακό του περιβάλλον» είπε.

Η επίθεση είχε γίνει το Σάββατο, ενώ ο στρατιώτης περιπολούσε στον σταθμό (ως μέλος της vigipirate, της ομάδας ένοπλων περιπολιών σε δημόσιους χώρους για πρόληψη τρομοκρατικών χτυπημάτων). Το περιστατικό είχε πολλές ομοιότητες με τη βάρβαρη επίθεση στο Λονδίνο λίγες ημέρες πριν, αλλά οι γαλλικές αρχές έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πως δεν φαινόταν αρχικά να υπάρχει σχέση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024