Λίστα με πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς ζητά το υπουργείο Παιδείας
Εγκύκλιο με την οποία ζητά να υπολογιστούν τα κενά και το πλεονάζον προσωπικό στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2013 - 2014 έχει ήδη αποστείλει το υπουργείο Παιδείας στις κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για μετακινήσεις και απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών.
Εγκύκλιο με την οποία ζητά να υπολογιστούν τα κενά και το πλεονάζον προσωπικό στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2013 – 2014 έχει ήδη αποστείλει το υπουργείο Παιδείας στις κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για μετακινήσεις και απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών.
Βάσει της εγκυκλίου, για τον υπολογισμό των κενών και των πλεονασμάτων λαμβάνονται υπόψη:
- Η αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο
- Οι τάξεις και τα τμήματα της φετινής σχολικής χρονιάς
- Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν οργανικά στην εκάστοτε σχολική μόνάδα
Στο ρεπορτάζ της η Εφημερίδα των Συντακτών σημειώνει ότι με βάση τους πίνακες αυτούς θα υπολογιστούν τα λειτουργικά κενά. Παράλληλα, οργανική θέση προβλέπεται πλέον με πάνω από 12 ώρες διδασκαλίας, ενώ το λεγόμενο μάθημα του project θα ανατίθεται σε έναν μόνο εκπαιδευτικό, δηλαδή θα καταργηθεί η συνδιδασκαλία.
Όπως σημειώνεται, οι επιχειρούμενες ρυθμίσεις θα έχουν ως συνέπεια τη μη ανανέωση των συμβάσεων περίπου 10.000 αναπληρωτών α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης, την απόλυση περίπου 5.000 εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων που δεν «χωράνε» στους νέους σχεδιασμούς, την αναγκαστική μετακίνηση περίπου 12.000 καθηγητών και την κατάργηση 10.000 οργανικών θέσεων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο περισσότερων από 64 σχολικών μονάδων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κάτι που θα οδηγήσει και στην αύξηση των μαθητών σε κάθε τάξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
- Η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα σε διάσκεψη για την πολιτική τρομοκρατία
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Ελέγχους σε διαιτολογικά κέντρα και κέντρα αισθητικής ξεκινά το υπουργείο Υγείας
- Τρεις νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία στη Χιλή – 500.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα
- Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Μάρω Κοντού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442