Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πτώση 29% στα καθαρά κέρδη της Jumbo στο εννεάμηνο, λόγω Κύπρου

Πτώση 29% στα καθαρά κέρδη της Jumbo στο εννεάμηνο, λόγω Κύπρου

Η Jumbo ανακοίνωσε την Τετάρτη μείωση 29% των καθαρών κερδών της για το εννεάμηνο μέχρι τα τέλη Μαρτίου, εξαιτίας ζημιών από το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο. Τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στα 48,15 εκατ. ευρώ εξαιτίας ζημιών 19 εκατ. ευρώ περίπου από την απομείωση των τραπεζικών της καταθέσεων στην Κύπρο. Εξαιρουμένων των ζημιών από το κούρεμα των καταθέσεων, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας θα είχαν διαμορφωθεί στα 66 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 3,4% σε ετήσια βάση.

Η Jumbo ανακοίνωσε την Τετάρτη μείωση 29% των καθαρών κερδών της για το εννεάμηνο μέχρι τα τέλη Μαρτίου, εξαιτίας ζημιών από το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο.

Η εταιρία, με σημαντική έκθεση στην Κύπρο, είπε ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 48,15 εκατ. ευρώ εξαιτίας ζημιών 19 εκατ. ευρώ περίπου από την απομείωση των τραπεζικών της καταθέσεων στην Κύπρο.

Εξαιρουμένων των ζημιών από το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας θα είχαν διαμορφωθεί στα 66 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 3,4% σε ετήσια βάση.

Η Jumbo λειτουργεί 62 καταστήματα σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο. Η εταιρία και πολλοί ακόμη μεγαλοκαταθέτες στην Κύπρο είδαν τις καταθέσεις τους να απομειώνονται στα πλαίσια της συμφωνίας διάσωσης ύψους 10 δισ. ευρώ της Κύπρου από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Οι πωλήσεις κατά το εννεάμηνο παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες στα 382 εκατ. ευρώ με τις επιδόσεις της Βουλγαρίας να αντισταθμίζουν την αδυναμία των καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η Jumbo πραγματοποιεί επιθετικό σχέδιο επέκτασης, στοχεύοντας στο άνοιγμα έξι νέων καταστημάτων μέχρι τον Ιούνιο του 2014.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024