Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Νεκροί τρεις λιβανέζοι στρατιώτες κοντά στα σύνορα με τη Συρία

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά στρατιωτικού φυλακίου στον ανατολικό τομέα της κοιλάδας Μπεκάα στον Λίβανο, σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες πριν διαφύγουν διασχίζοντας τα σύνορα προς τη Συρία. Η απειλή του συριακού εμφυλίου για τις ισορροπίες στον «ευαίσθητο» Λίβανο έχει γίνει ξανά εμφανής τις τελευταίες ημέρες, με φόντο την συμμετοχή της Χεζμπολάχ στις μάχες στη Συρία με το πλευρό του καθεστωτικού στρατού.

Ενοπλοι άνοιξαν πυρ κατά στρατιωτικού φυλακίου στον ανατολικό τομέα της κοιλάδας Μπεκάα στον Λίβανο, σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες πριν διαφύγουν διασχίζοντας τα σύνορα προς τη Συρία.

Οι δύο από τους στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ ο τρίτος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, όπως αναφέρει το Reuters βάσει της επίσημης ενημερώσης από τον στρατό του Λιβάνου.

Η απειλή του συριακού εμφυλίου για τις ισορροπίες στον «ευαίσθητο» Λίβανο έχει γίνει ξανά εμφανής τις τελευταίες ημέρες, με φόντο την συμμετοχή της Χεζμπολάχ στις μάχες στη Συρία με το πλευρό του καθεστωτικού στρατού.

Ο σεκταριστικός χαρακτήρας της διαμάχης στη Συρία έχει βρει αντανάκλαση και στην ευαίσθητη συμβίωση των διαφορετικών κοινοτήτων στο Λίβανο. Οι σουνίτες στο Λίβανο υποστηρίζουν κυρίως τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία ενώ αρκετοί σιίτες υποστηρίζουν τον Άσαντ.

Η «ιδιαιτερότητα» της Χεζμπολάχ, η οποία και παραδέχθηκε ανοικτά ότι έχει στείλει μαχητές στο πλευρό των καθεστωτικών στρατευμάτων στο συριακό Κουσέιρ, περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Το περιστατικό της Τρίτης συνέβη κοντά στην πόλη Αρσάλ, από την οποία περνούν φορτία όπλων και ομάδες μαχητών προς τους σύρους αντικαθεστωτικούς.

«Στρατιώτες στο φυλάκιο» κοντά στην πόλη «εντόπισαν τους επιτιθέμενους και στη σύγκρουση που ακολούθησε έχασαν τη ζωή τους τρεις [Λιβανέζοι στρατιώτες]» ανέφερε η ανακοίνωση της Βηρυτού. Οι δράστες, συμπληρώνει η Βηρυτός, αναζητούνται και εκτιμάται ότι έχουν διαφύγει στη Συρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024