Μία γευστική γιορτή έγινε την Κυριακή 26 Μαΐου στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη με την υποστήριξη της LAASA (Ένωσης Γυναικών Πρέσβεων και συζύγων Πρεσβευτών στην Ελλάδα).

Μία γευστική γιορτή έγινε την Κυριακή 26 Μαΐου στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη με την υποστήριξη της LAASA (Ένωσης Γυναικών Πρέσβεων και συζύγων Πρεσβευτών στην Ελλάδα).

Σεφ, οι πρέσβεις 37 χωρών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μαγείρεψαν φαγητά και γλυκά της χώρας τους και δεν δίστασαν να μπουν πίσω από τους πάγκους, προκειμένου να τα πουλήσουν στους επισκέπτες της εκδήλωσης, για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS.

Οι πρέσβεις από 4 ηπείρους Αμερική, Ασία, Ευρώπη και Αφρική, έφτασαν από νωρίς το πρωί στο Χωριό, διακόσμησαν τα τραπέζια τους με προϊόντα των χωρών τους, ώστε να κερδίσουν γευστικά τους δεκάδες επισκέπτες της εκδήλωσης.

Ανάμεσά τους και η υπουργός Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, συνοδευόμενη από την ανηψιά της Αναστασία και ο Επικεφαλής Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Πάνος Καλογερόπουλος.

Η υπουργός δοκίμασε όλες τις γεύσεις και μίλησε με όλους τους Πρέσβεις που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Έφαγε σούσι από την Ιαπωνία, λουκουμάκι από την Τουρκία και cupcake από την Μεγάλη Βρετανία. Η Όλγα Κεφαλογιάννη στάθηκε για αρκετή ώρα στον πάγκο της Κίνας, αφού μετά το πρόσφατο ταξίδι εκεί, μυήθηκε στην κινέζικη κουζίνα.

Το δρόμο των γεύσεων ακολούθησαν και ο βουλευτής Επικρατείας και Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας μαζί με τον γιό του καθώς και η δημοσιογράφος Τατιάνα Στεφανίδου με την κόρη της.

Οι επισκέπτες παρακολούθησαν μουσικές και πολιτιστικές παραστάσεις που είχαν επιμεληθεί μουσικά συγκροτήματα από την Αυστρία, Γεωργία, Ινδία, Μπαγκλαντές, Ινδονησία, Αίγυπτο, Κίνα, Αργεντινή και Μεξικό.

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr