Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σε ποιον πολιτικό δεν θα έδιναν τα κλειδιά του σπιτιού τους οι Ιταλοί;

Σε ποιον πολιτικό δεν θα έδιναν τα κλειδιά του σπιτιού τους οι Ιταλοί;

Σε ποιους πολιτικούς δεν θα έδιναν ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού τους οι ιταλοί πολίτες; Και με ποιον θα έκαναν μπίζνες; Αυτή την ερώτηση απήυθυνε δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών Ipsos, που διενεργήθηκε για το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai 3. Και, φυσικά, το όνομα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν λείπει από τις απαντήσεις.

Σε ποιους πολιτικούς δεν θα έδιναν ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού τους οι ιταλοί πολίτες; Αυτή την ερώτηση απήυθυνε δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών Ipsos, που διενεργήθηκε για το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai 3.

Και ιδού οι απαντήσεις:

Το 39% των Ιταλών είπε πως «δεν θα έδινε ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού του στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Ακολουθεί ο Μπέπε Γκρίλο του Κινήματος Πέντε Αστέρων με ποσοστό 24%, ενώ ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από το 3% των ιταλών.

Όμως, σε ό,τι αφορά «την δυνατότητα να «κάνουν μπίζνες» με κάποιον πολιτικό», ο Μπερλουσκόνι συγκεντρώνει ποσοστό προτίμησης 34%, ο δήμαρχος της Φλωρεντίας και προβεβλημένο στέλεχος της κεντροαριστεράς Ματέο Ρέντσι ποσοστό 25%, ενώ το 14% του στατιστικού δείγματος επιλέγει τον Ενρίκο Λέτα και το 6% τον Μπέπε Γκρίλο.

Στην —πιο τυπική για μια δημοσκόπηση— ερώτηση σχετικά με την πρόθεση ψήφου των Ιταλών, το κεντροδεξιό κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προηγείται με ποσοστό 28,6% και ακολουθεί η κεντροαριστερά με 26,3%.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Κίνημα Πέντε Αστέρων, του Μπέπε Γκρίλο, με 23,6%, η κεντρώα Επιλογή Πολιτών του Μάριο Μόντι δεν ξεπερνά το 5,3% και το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία με 4,4%.

Ένα 30% του στατιστικού δείγματος δηλώνει ότι αν προκηρύσσονταν νέες εκλογές, θα επέλεγε την αποχή.

Στην ερώτηση «ποιος είναι ο πιο επιτυχημένος πολιτικός της χώρας;», ποσοστό 43% επέλεξε τον δήμαρχο της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι ενώ το 18% επέλεξε τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, το 13% τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Μπέπε Γκρίλο ένα 8%.

Σε ερώτηση για το έργο της κυβέρνησης συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα, το 56% των Ιταλών θεωρεί ότι «κάνει καλή δουλειά», ενώ το 35% απορρίπτει τις μέχρι τώρα επιλογές της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024