
Σε αύξηση οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα το 2011 σε σχέση με το 2010
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση κατά 26,52% των αυτοκτονιών στη χώρα μας το 2011 σε σχέση με το 2010, με βάσει τα πλέον πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Το 2011 καταγράφονται 477 αυτοκτονίες. Η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοχείρων είναι άνδρες, αν και παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των γυναικών που αυτοκτονούν. Γεωγραφικά τα περισσότερα περιστατικά καταγράφηκαν στην Αττική.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση κατά 26,52% των αυτοκτονιών στη χώρα μας το 2011 σε σχέση με το 2010, με βάσει τα πλέον πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου, το 2011 καταγράφονται 477 αυτοκτονίες. Η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοχείρων είναι άνδρες (393 άτομα, ποσοστό 82,3%), αν και παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των γυναικών που αυτοκτονούν (84 γυναίκες-θύματα το 2011 έναντι 41 το 2010, αύξηση 104%).
Γεωγραφικά, 172 περιστατικά καταγράφηκαν στην Αττική, ενώ ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία με 53 περιστατικά, η Κρήτη με 37, η Δυτική Ελλάδα με 36, η Θεσσαλία με 33 περιστατικά, η Αν. Μακεδονία – Θράκη με 33 και η Πελοπόννησος, επίσης με 33 περιστατικά αυτοκτονιών.
Η Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία «1018» της ΜΚΟ Κλίμακας δέχθηκε 1.366 κλήσεις το 2012 με συγκεκριμένο αίτημα από υποψήφιους αυτόχειρες, αλλά και γονείς, συγγενείς, φίλους τους κ.ά. Το 20,9% των καλούντων ήταν άνεργοι, το 7,1% δημόσιοι υπάλληλοι, το 5,6% ιδιωτικοί υπάλληλοι, το 6,5% ελεύθεροι επαγγελματίες. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κλήσεων αφορούσε άτομα 36-40 ετών, από Αττική (40,2%), Θεσσαλονίκη (11,7%) και Ηράκλειο (4,1%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στάρμερ: Αποχωρώ με το χαμόγελο και υπερήφανος για όλα όσα επιτελέσαμε – Αναλαμβάνει ο Μπέρναμ
- ΕΛΑΣ: 5 +1 εμβληματικές παρεμβάσεις στην Παιδεία, για την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης
- LIVE: Η κλήρωση του ΠΑΟΚ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
- Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ενδιαφέρεται να εργαλειοποιεί τους θεσμούς για να επεκτείνει την εξουσία του
- Δένδιας για επέτειο τουρκικής εισβολής: Το Κυπριακό παραμένει ζήτημα παράνομης κατοχής
- Ολυμπιακός: Τα δύο ζευγάρια που θα προκύψει ο αντίπαλός του αν προκριθεί στα playoffs
- Εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τον καύσωνα – Αναλυτικές οδηγίες
- ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει στον υπολογισμό του φόρου από το 2027
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442