Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η FIA μπλοκάρει τις σκληρότερες γόμες της Pirelli

Η FIA μπλοκάρει τις σκληρότερες γόμες της Pirelli

Αλλαγές στις ιδιότητες των ελαστικών επιτρέπονται μόνο για λόγους ασφαλείας, αναφέρει ο κανονισμός της FIA, βάζοντας φρένο στα σχέδια της Pirelli να φέρει νέες, σκληρότερες γόμες στο Grand Prix του Καναδά.

Τα σχέδια της Pirelli για αλλαγή στις ιδιότητες των ελαστικών με νέες, σκληρότερες γόμες, μάλλον δεν θα πραγματοποιηθούν, ύστερα από την παρέμβαση της FIA, που ξεκαθάρισε ότι αλλαγές επιτρέπονται μόνο για λόγους ασφαλείας.

Το διοικητικό όργανο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου ανέφερε στην Pirelli ότι ευχαρίστως θα δεχόταν -και επιβάλλεται να γίνουν- τις απαραίτητες αλλαγές στα ελαστικά, ώστε να μην επαναληφθούν οι αποκολλήσεις πέλματος που παρατηρήθηκαν στους προηγούμενους αγώνες.

Όμως, η FIA κατέστησε σαφές ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτές αλλαγές που αποσκοπούν στη μείωση του αριθμού των pit stop ή στην τροποποίηση του ρυθμού φθοράς των ελαστικών. Η απόφαση της FIA βασίζεται στο άρθρο 12.6.3 των τεχνικών κανονισμών της Formula 1.

O κανονισμός αυτός αναφέρει ότι «οι ιδιότητες των ελαστικών θα πρέπει να καθορίζονται από τη FIA το αργότερο έως την 1η Σεπτεμβρίου κάθε αγωνιστικής σεζόν. Αφού προσδιοριστούν οι ιδιότητες, δεν επιτρέπεται να αλλάξουν στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα».

Υπενθυμίζεται ότι, με αφορμή τις ιδιότητες των ελαστικών, ξέσπασε κόντρα μεταξύ των ομάδων της Formula 1. Μετά το Grand Prix της Ισπανίας, όπου οι περισσότερες ομάδες ακολούθησαν στρατηγική τεσσάρων pit stop, η Pirelli ανακοίνωσε ότι εξελίσσει σκληρότερες γόμες, τις οποίες θα παρουσιάσει στον αγώνα του Καναδά.

Η Red Bull, από την αρχή της σεζόν, ζήτησε από την Pirelli να επιστρέψει στις γόμες του 2012, ενώ Lotus και Ferrari ήταν οι ομάδες που επίσημα δήλωσαν αντίθετες σε οποιουδήποτε είδους αλλαγές.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024