Πρωτοβουλίες Κουβέλη για συσπείρωση δυνάμεων του «δημοκρατικού Σοσιαλισμού»
Πρωτοβουλίες με στόχο τη δημιουργία μιας ευρύτερης συμμαχίας δυνάμεων στον χώρο του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, χωρίς κατ' ανάγκην να ενταχθούν στο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς ετοιμάζεται να αναγγείλει σήμερα, Σάββατο, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Φώτης Κουβέλης. Οι τελευταίες κινήσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ δείχνουν ότι ο κ. Κουβέλης αφήνει οριστικά πίσω του τις προσκλήσεις της Ιπποκράτους για διάλογο και εκλογική συνεργασία, καθώς και ότι αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία κινήσεων στον χώρο.
Πρωτοβουλίες με στόχο τη δημιουργία μιας ευρύτερης συμμαχίας δυνάμεων στον χώρο του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, χωρίς κατ’ ανάγκην να ενταχθούν στο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς ετοιμάζεται να αναγγείλει σήμερα, Σάββατο, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Φώτης Κουβέλης.
Σύμφωνα με πηγές από την ΔΗΜΑΡ, τις οποίες εικαλούνται Τα Νέα Σαββατοκύριακο, ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται μέα στο επόμενο διάστημα να αποσαφηνίσει ένα συνολικότερο σχέδιο ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς.
Οι κινήσεις αυτές του προέδρου της ΔΗΜΑΡ δείχνουν ότι ο Φώτης Κουβέλης αφήνει οριστικά πίσω του τις προσκλήσεις της Ιπποκράτους για διάλογο και εκλογική συνεργασία με στόχο την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, τις οποίες εξάλλου η ΔΗΜΑΡ είχε απορρίψει.
Επίσης, φανερώνουν ότι ο Φώτης Κουβέλης αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία κινήσεων στον πολιτικό αυτό χώρο με στόχο την διεύρυνση της επιρροής του. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η -διερευνητική προς το παρόν- συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο της Αριστεράς ή από το ΠΑΣΟΚ, αλλά το τελευταίο διάστημα έχουν αποστασιοποιηθεί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, ο κ. Κουβέλης είχε πρόσφατα στις Βρυξέλλες συνάντηση με τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σπύρο Δανέλλη, Μαριλένα Κοππά και Άννυ Ποδηματά.
Στην συνάντηση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπήρξε συναντίληψη για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει σε αυτή την φάση συζήτηση για ενδεχόμενο συνεργασίας.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων