Γάμοι ομοφυλόφιλων στη Γαλλία με τη «σφραγίδα» του Συνταγματικού Δικαστηρίου
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας επικύρωσε το νόμο που αναγνωρίζει το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο και την υιοθεσία. Ενώπιον του δικαστηρίου είχε προσφύγει η γαλλική δεξιά υποστηρίζοντας ότι ο νόμος παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και το Διεθνές Δίκαιο.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας επικύρωσε την Παρασκευή το νόμο που αναγνωρίζει το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο και την υιοθεσία.
Ενώπιον του δικαστηρίου είχε προσφύγει η γαλλική δεξιά υποστηρίζοντας ότι ο νόμος παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και το Διεθνές Δίκαιο.
Έπειτα από πολλές εβδομάδες αντιπαραθέσεων και διαδηλώσεων στους δρόμους, η γαλλική Εθνοσυνέλευση άναψε στις 3 Απριλίου το «πράσινο φως» για τη νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων.
Με την κύρωση της νομοθεσίας, που είχε αποτελέσει προεκλογική δέσμευση του Φρανσουά Ολάντ, η Γαλλία έγινε η 14η χώρα στον κόσμο που αναγνωρίζει το νομικό καθεστώς του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.