Νέα ένταση σημειώθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, η οποία συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή ήταν οι ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, μετά την παραδοχή του κ. Διώτη ότι το διάστημα 8 Ιουλίου με 18 Αυγούστου 2011 -διάστημα κατά το οποίο είχε συναντήσεις με τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο- άνοιξε ορισμένα αρχεία, τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν πρόσωπα από τη Θεσσαλονίκη.«

Η κατάθεση Διώτη ολοκλήρωθηκε νωρίς το απόγευμα. Οι εργασίες της Επιτροπής θα συνεχιστούν την ερχόμενη Τρίτη.

Παραδέχθηκε το τρίτο στικάκι

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κ. Διώτης παραδέχτηκε ότι δημιούργησε τρίτο usb με τη λίστα Λαγκάρντ, το οποίο χαρακτήρισε «στικάκι εργασίας» που το χρησιμοποιούσε για να κάνει μόνο εκτυπώσεις.

Επίσης, φέρεται να παραδέχτηκε ότι κρατούσε σημειώσεις από τη λίστα Λαγκάρντ και ότι έφτιαξε ένα κατάλογο με ονόματα, τον οποίο εκτύπωσε και τον παρέδωσε στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ακόμα, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ φέρεται να υποστήριξε ότι άνοιξε το συγκεκριμένο usb στις 16/2/2012 για να δει περιεχόμενο του και το κατέστρεψε αμέσως.

Να σημειώσουμε ότι την ύπαρξη τρίτου usb, που ανοίχτηκε στις 16/2/2012, είχε διαπιστώσει η πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ που έγινε στον προσωπικό φορητό υπολογιστή του κ. Διώτη.

Τα φραστικά επεισόδια

Η κατάθεση, πάντως, του κ. Διώτη ήταν αφορμή να σημειωθούν νέες έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον πρόεδρο της Προανακριτικής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε χθες έντονο φραστικό επεισόδιο και με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα.

Όλα ξεκίνησαν μετά την παραδοχή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ότι το διάστημα 8 Ιουλίου και 18 Αυγούστου του 2011, που είχε τις συναντήσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ, είχε ανοίξει ορισμένα αρχεία και τα περισσότερα αφορούσαν πρόσωπα από τη Θεσσαλονίκη.

Οι επίμονες ερωτήσεις της κ. Κωνσταντοπούλου προς τον μάρτυρα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος της αφαίρεσε το λόγο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου από την πλευρά της, κατηγόρησε τον κ. Μαρκογιαννάκη ότι σκόπιμα της αφαίρεσε τον λόγο, σε ένα κρίσιμο στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αφορμή η διαφωνία της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία ήταν υπέρ της άποψης να απαντήσει γραπτώς ο ισραηλινός επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που επέμεναν να σταλεί στο Ισραήλ διακομματική αντιπροσωπεία, αίτημα που απορρίφθηκε, ενώ η αντιπολίτευση είχε αποχωρήσει από την ψηφοφορία.

«Μαθήματα από υπερασπιστές βιαστών δεν δέχομαι», φέρεται να είπε κάποια στιγμή ο κ. Ρήγας, σχολιάζοντας τη στάση της κ. Κωνσταντόπουλου.

«Ξεχάσατε τη Siemens και γίνατε εξαπτέρυγο του κ. Μαρκογιαννάκη» του αντέτεινε η ίδια.

«Δυστυχώς η γλώσσα σας είναι μεγαλύτερη από το μπόι σας», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

H κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης της αφαίρεσε «αυθαίρετα τον λόγο σε ένα κρίσιμο στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας» και ανέφερε ότι προσανατολίζεται να προχωρήσει σε  διάβημα προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς -όπως υποστηρίζει- για άλλη μια φορά γίνεται προσπάθεια με βίαιο τρόπο να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ