Με 121 ψήφους κατά και 73 ψήφους υπέρ, απορρίφθηκε η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου για την οποία εκλήθη να αποφανθεί η Ολομέλεια.

Είχε προηγηθεί μήνυση και αγωγή από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε, 4 βουλευτές δήλωσαν «παρών» και υπήρξε και 1 άκυρο.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος ανέφερε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς υπέβαλε μήνυση σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση, απλή και διά του Τύπου, και αγωγή, αξιώνοντας 100.000 ευρώ, προκειμένου αυτά να διατεθούν για τις «αγαθοεργίες» της Χρυσής Αυγής.

«Δεν ζητάω την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι στόχος της Χρυσής Αυγής είναι να χρησιμοποιήσει την ενδεχόμενη άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να ενισχύσει στη συνέχεια την αστική αγωγή, αλλά και να δημιουργήσει κλίμα ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου και να δημιουργηθεί μια φάμπρικα αγωγών μέσα στη Βουλή.

Ο κ. Τατσόπουλος είπε ότι η μήνυση σε βάρος του έγινε για συνέντευξη που είχε δώσει στην ηλεκτρονική έκδοση του LIFO, στην οποία αποκάλεσε «νταβατζήδες» τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως εξήγησε, η συνέντευξη δόθηκε λίγες μέρες μετά τα γεγονότα στο «Χυτήριο», που είχαν σαν αποτέλεσμα τη ματαίωση της παράστασης Corpus Christi.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέγνωσε απόσπασμα από κείμενο που φέρει την υπογραφή του Χρήστου Παππά και έχει δημοσιευθεί σε περιοδικό της Χρυσής Αυγής, στο οποίο γίνεται αναφορά στον «οραματιστή Αδόλφο Χίτλερ».

«Ο κ. Τατσόπουλος θα έπρεπε να εγκαλείται όχι για τη δική μου εξύβριση αλλά για την εξύβριση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Γέρου του Μωριά» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Προσέθεσε επίσης ότι «ο κ. Τατσόπουλος με την Συριζαίικη παράλογη λογική του, υπερέβη τον εαυτό του και απέδειξε τι σημαίνει η αριστερά των gay parade.

Εξέλιπε ο ανδρισμός. Θα έπρεπε ως βουλευτής που φοράει παντελόνια να πει ναι να αρθεί η ασυλία μου» δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Όσο για την ανάγνωση κειμένου που ίδιος είχε υπογράψει, ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τον κ. Τατσόπουλο διότι «τίμησε τα γραπτά της νιότης του».

Αποφάσεις άρσης ασυλίας

Η πλειοψηφία της Βουλής τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης, με 175 ψήφους υπέρ, 21 ψήφους κατά, 2 παρών και 1 άκυρο.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη για παράβαση καθήκοντος, μετά από μήνυση υπαλλήλου του δήμου Αθηναίων που μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία του δήμου, ψήφισαν 174 υπέρ, 22 ψήφισαν κατά, 2 ήταν τα λευκά και 1 άκυρο.

Για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, με 196 ψήφους υπέρ της άρσης, 1 κατά, 1 παρών και 1 άκυρο.

Την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, για υπόθεση ανθρωποκτονίας από αμέλεια, αποφάσισε η Βουλή, με 194 ψήφους υπέρ, 2 κατά, 1 παρών και 1 άκυρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο