Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς σοβαρό λόγο η απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, λέει ο Τσίπρας

Χωρίς σοβαρό λόγο η απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, λέει ο Τσίπρας

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για την απόσυρση του αντιρατσιστικού σχεδίου νόμου. Όπως τονίζει στην ερώτησή του ο κ. Τσίπρας η απόσυρση του σχετικού σχεδίου νόμου «σηματοδοτεί υποχώρηση από τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, καθώς και από την υποχρέωση υπεράσπισης των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για την απόσυρση του αντιρατσιστικού σχεδίου νόμου.

Όπως τονίζει στην ερώτησή του ο κ. Τσίπρας η απόσυρση του σχετικού σχεδίου νόμου «σηματοδοτεί υποχώρηση από τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, καθώς και από την υποχρέωση υπεράσπισης των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι θα έπρεπε να είχε ενσωματωθεί στο δίκαιο της χώρας από το 2010 και τονίζει ότι «δεν υπάρχει σοβαρή αιτιολογία» για την απόσυρσή του.

Ερωτά τον υπουργό εάν υπήρξε συμφωνία των τριών κομμάτων για την ενέργεια αυτή, καθώς και ποιοι και γιατί πρωτοστάτησαν στην απόσυρση του σχεδίου νόμου «παρακάμπτοντας τον αρμόδιο υπουργό».

Επίσης, ζητεί να μάθει πότε θα επανέλθει το σχέδιο νόμου σε δημόσια διαβούλευση και σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο υπουργός για να θωρακιστεί πολιτικά και νομικά η χώρα απέναντι στα κρούσματα ρατσιστικής βίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Μάχη για την Commerzbank!

Η Deutsche Bank σχεδιάζει να μπει στο παιχνίδι για να σταματήσει την UniCredit, αγοράζοντας το σύνολο ή μέρος του 12% της κυβέρνησης στην Commerzbank

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024