Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος κύκλος μαθημάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Στοά του Βιβλίου

Νέος κύκλος μαθημάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Στοά του Βιβλίου

Καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές θα διδάξουν –σε σειρές μαθημάτων– θέματα της ειδικότητάς τους.

Καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές θα διδάξουν –σε σειρές μαθημάτων– θέματα της ειδικότητάς τους.

Συγκεκριμένα:

  • Ο διακεκριμένος καθηγητής Texas A & M University και Ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος θα πραγματοποιήσει σειρά 5 μαθημάτων κοσμολογίας με θέμα «Ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος του Higgs και η προέλευση της μάζας.
  • Ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεοδόσης Π. Τάσιος θα πραγματοποιήσει σειρά 5 μαθημάτων αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας με θέμα «Από την Ιστορία της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας».
  • Η καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ελένη Πολίτου-Μαρμαρινού θα κάνει 5 μαθήματα λογοτεχνίας με θέμα «Το διήγημα: Ειδολογικές, γραμματολογικές και κριτικές επισημάνσεις» με αναλύσεις ελληνικών και ξένων έργων.
  • 5 μαθήματα για τη Ρώμη με τίτλο «Το ρωμαϊκό πολιτισμικό φαινόμενο στη γλωσσική και τη λογοτεχνική του διάσταση» θα πραγματοποιήσουν οι διακεκριμένοι λατινιστές Ελένη Καραμαλέγκου (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Μαρία Βουτσίνου-Κικίλια (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Στέλλα Πριόβολου (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Νικόλαος Πετρόχειλος (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και Θεόδωρος Παπαγγελής (Πανεπιστήμιο Αθηνών).
  • Τέλος, στη σειρά 5 μαθημάτων αισθητικής θα μιλήσουν για την πολυσημία του «κάλλους» οι καθηγητές Γεώργιος Μποζώνης (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Τάσης Παπαϊωάννου (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), Μερόπη Σπυροπούλου (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Άννα Τζούμα (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Βάνα Ξένου (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο).

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου –που δημιουργήθηκε το 2007 από τον Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη και διανύει ήδη τον έβδομο χρόνο λειτουργίας του– «αποτελεί πλέον», όπως αναφέρει ο ίδιος, «ίσως το πιο επιτυχημένο κοινωνικό παράδειγμα της διά βίου μάθησης, που δίνει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο –ασχέτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και επαγγελματικής ενασχόλησης– να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης του και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα με σειρές μορφωτικών μαθημάτων που έχουν το κατεξοχήν χαρακτηριστικό της παιδείας, την ελεύθερη επιλογή και παρακολούθηση μαθημάτων με μόνο κριτήριο το προσωπικό ενδιαφέρον».

Στους 19 κύκλους μαθημάτων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και σε 112 συνολικά θεματικές ενότητες έχουν διδάξει μαθήματα της ειδικότητάς τους 222 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, συγγραφείς και καλλιτέχνες.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις εγγραφές www.stoabibliou.gr
Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 3253989, 210 3244538

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024