Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η επιστράτευση ποινικοποιεί τη σκέψη για απεργία, λέει ο Θ.Παφίλης

Η επιστράτευση ποινικοποιεί τη σκέψη για απεργία, λέει ο Θ.Παφίλης

Επίκαιρη ερώτηση για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, χαρακτηρίζοντας επιτακτική την άρση της. «H κήρυξη επιστράτευσης συνιστά αντιδραστικό κατήφορο που επί της ουσίας ποινικοποιεί τη σκέψη για απεργία τόνισε.

Επίκαιρη ερώτηση για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, χαρακτηρίζοντας επιτακτική την άρση της.

Όπως ειδικότερα αναφέρει ο κ. Παφίλης, «η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ καταγγέλλει επίσης ότι «η κήρυξη επιστράτευσης συνιστά αντιδραστικό κατήφορο που επί της ουσίας ποινικοποιεί τη σκέψη για απεργία και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την καταστολή του αγωνιζόμενου λαού που πλήττεται από την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας».

Ο κ. Παφίλης, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις, σημειώνει ότι «το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τις δικές του διαδικασίες, συσσωρευμένη εμπειρία ετών και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ίδιο τον κλάδο, στους μαθητές, συνολικά στην παιδεία, σε κοινή δράση με την εργατική-λαϊκή οικογένεια που πλήττεται από την κρίση και τα κυβερνητικά μέτρα, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και το περιεχόμενο και τις μορφές πάλης που θα εξασφαλίζουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, την αποτελεσματικότητα, τη συνέχεια και την περιφρούρηση των αγώνων καθώς και την προοπτική της πάλης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024