Volvo: Έναρξη παραγωγής νέων, τετρακύλινδρων κινητήρων
Στην παραγωγή πέρασαν οι πρώτοι κινητήρες της Volvo, οι οποίοι ανήκουν στη νέα, υπερ-αποδοτική οικογένεια των τετρακύλινδρων μοτέρ βενζίνης και diesel της σουηδικής φίρμας.
Μεγαλύτερη ευελιξία αλλά και απόλυτο έλεγχο της ποιότητας πρόκειται να εξασφαλίσουν στη Volvo οι νέοι τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης και diesel, η παραγωγή των οποίων μόλις ξεκίνησε.
“Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα σημείο αναφοράς στην ιστορία της Volvo. Με τη νέα οικογένεια των κινητήρων εστιάζουμε σε δύο καθοριστικές παραμέτρους– την οδηγική ευχαρίστηση και την οικονομία καυσίμου”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Derek Crabb, αντιπρόεδρος των μηχανικών συνόλων της Volvo.
Οι προετοιμασίες στο εργοστάσιο παραγωγής της Volvo στο Skövde έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια. Όλοι οι νέοι, τετρακύλινδροι κινητήρες θα παράγονται στην ίδια γραμμή παραγωγής, η οποία φιλοξενείται σε ένα νέο τμήμα του εργοστασίου και διακρίνεται για την εξαιρετική αποδοτικότητά της.
Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις τους και τον μικρότερο κυβισμό τους, τα νέα μοτέρ της Volvo ξεπερνούν σε απόδοση τους σημερινούς εξακύλινδρους κινητήρες, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου σε σχέση με τη σημερινή γενιά των τετρακύλινδρων συνόλων.
“Κατά τη διάρκεια εξέλιξης των νέων κινητήρων αφετηρία αποτέλεσαν οι πελάτες μας, θέλοντας να προσφέρουμε σε αυτούς την περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου, τη μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση και την οδηγική απόλαυση σε μια ελκυστική τιμή. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, θα έπρεπε να δημιουργήσουμε μια βάση για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών που με τη σειρά τους θα εξασφαλίζουν οικονομία καυσίμου παγκοσμίου κλάσης”, πρόσθεσε ο Derek Crabbb.
Έως το 2015, οι νέοι κινητήρες βενζίνης και diesel πρόκειται να αντικαταστήσουν οκτώ κινητήρια σύνολα που φιλοξενούνται σε τρεις διαφορετικές πλατφόρμες. Σχεδόν 20.000 κινητήρες πρόκειται να παραχθούν μέσα στο 2013, ενώ μέχρι το τέλος της χρόνιας ο ρυθμός παραγωγής θα έχει φτάσει τις 2.000 μονάδες εβδομαδιαίως. Οι πρώτοι από αυτούς τους κινητήρες πρόκειται να τοποθετηθούν στα S60, V60, XC60, V70 και S80 το προσεχές φθινόπωρο.
auto.in.gr
- Το τελευταίο αντίο στην αιώνια ελεύθερη, Πάολα Ρεβενιώτη
- Καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη: «Ο Δημητριάδης είναι ύποπτος πολύ σοβαρών κακουργημάτων»
- Άργος: «Δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε τον 20χρονο» – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
- Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης: Καμία δημοκρατία δεν είναι ασφαλής όταν η εξουσία δεν ελέγχεται
- Τροχαίο με την εμπλοκή λεωφορείου και δύο ΙΧ στον Πειραιά – Δύο τραυματίες
- Σοβαρό τροχαίο στη Μεσαρά: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή
- Ζέλσον στο «in» μετά το φιλικό με τη Λέουβεν: «Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα γίνεται καλύτερος» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442