Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από την 1η Ιουλίου διαθέσιμα τα εισιτήρια για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας

Από την 1η Ιουλίου διαθέσιμα τα εισιτήρια για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας

Συνέντευξη Τύπου για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (4-22 Σεπτεμβρίου) παραχώρησαν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (FIBA Europe) και εκπρόσωποι της σλοβενικής κυβέρνησης στο κλειστό O2 Arena, στο περιθώριο του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Συνέντευξη Τύπου για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (4-22 Σεπτεμβρίου) παραχώρησαν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (FIBA Europe) και εκπρόσωποι της σλοβενικής κυβέρνησης στο κλειστό O2 Arena, στο περιθώριο του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Στο πάνελ, ομιλητές ήταν ο γενικός γραμματέας της FIBA Europe, Καμίλ Νόβακ, ο επικεφαλής του Ευρωμπάσκετ, Άλες Κρίζναρ, ο πρεσβευτής του Ευρωμπάσκετ 2013 Πέτερ Βίλφαν, η εκπρόσωπος του γραφείου επικοινωνίας της σλοβενικής κυβέρνησης, Βέσνα Ζάρκοβιτς και η Μάνατζερ επικοινωνίας του γραφείου Τουρισμού της Λιουμπλιάνα, Πέτρα Στούσεκ. Οι ομιλητές έδωσαν στη δημοσιότητα χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με το επικείμενο Ευρωμπάσκετ.

Συγκεκριμένα, τα εισιτήρια θα είναι ξεχωριστά για κάθε αγώνα και το γήπεδο θα αδειάζει με τη λήξη κάθε αναμέτρησης από φιλάθλους. Την 1η Ιουλίου θα βγουν στην αγορά τα εισιτήρια του πρώτου γύρου, δηλαδή εισιτήρια για τους πρώτους 60 αγώνες. Θα υπάρχουν και πακέτα ταξιδιωτικά που θα περιλαμβάνουν εκτός από εισιτήρια για τους αγώνες, διαμονή και μετακίνηση.

Αναμένονται 1000-1200 δημοσιογράφοι, ενώ πάνω από 6 χιλιάδες Σλοβένοι θα εργαστούν για τη διοργάνωση, επί πληρωμή ή εθελοντικά. Υπάρχουν 2.536 αιτήσεις από εθελοντές, όχι μόνο από τη Σλοβενία, αλλά από 41 χώρες. Περισσότεροι από 25 χιλιάδες επισκέπτες αναμένονται στη Σλοβενία από τις 4 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Σε ερώτηση για το πώς θα καταφέρει να ανταπεξέλθει η Σλοβενία στο μεγάλο αυτό έξοδο διοργάνωσης ενός Ευρωμπάσκετ, όταν αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, η εκπρόσωπος του γραφείου επικοινωνίας της σλοβενικής κυβέρνησης, Βέσνα Ζάρκοβιτς απάντησε: «Είναι αλήθεια πως αρχικά η χώρα σκέφτηκε ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να το διοργανώσουμε, αλλά στο τέλος υπερίσχυσε η άποψη πως υπάρχουν και οικονομικά οφέλη από τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ. Εκπροσωπώντας, λοιπόν την κυβέρνηση είμαι σίγουρη πως θα βρεθούν πόροι. Θα αποτελέσει θετική εικόνα και διαφήμιση για τη χώρα μας και φυσικά ο αθλητικός τουρισμός είναι το βασικό όφελος. 40 εκατ. ευρώ θα εισρεύσουν στη σλοβενική οικονομία μόνο από τους επισκέπτες, ξενοδοχεία, διατροφή, ποτά, μετακίνηση. Λεφτά που θα μπουν ως συνάλλαγμα από άλλες χώρες. Οι άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις θα είναι στη Σλοβενία και μαζί με τους εκπροσώπους εταιριών είμαι σίγουρη πως θα βάλουν κάτω ιδέες επιχειρηματικότητας που θα ωφελήσουν τη χώρα στο μέλλον».

Ο γενικός γραμματέας της FIBA Europe, Καμίλ Νόβακ, εξήγησε όταν ρωτήθηκε για το γεγονός πως τα κλειστά της Σλοβενίας είναι μικρά και ουσιαστικά δεν πληρούν τις προδιαγραφές για διεξαγωγή αγώνων Ευρωμπάσκετ. «Πρώτα απ’ όλα όταν το Ευρωμπάσκετ του 2013 ανατέθηκε στη Σλοβενία, εγώ δεν ήμουν ακόμη στη θέση του γενικού γραμματέα. Υπήρχαν ερωτηματικά για το αν έπρεπε να έχουμε το Ευρωμπάσκετ σε μία μικρή χώρα, με μικρά γήπεδα. Βλέπω, όμως πως η χώρα έχει τον… ιό του μπάσκετ. Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για την άρτια διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό να πω για τη σλοβενική ομοσπονδία. Η Σλοβενία είναι χώρα που αγαπά το μπάσκετ και όλοι θα ζουν και θα αναπνέουν για το Ευρωμπάσκετ από τις 4-22 Σεπτεμβρίου».

Τα πιο φτηνά εισιτήρια για έναν αγώνα στο Ευρωμπάσκετ θα ανέρχονται στα 15 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Αναφορικά με τις τιμές των ξενοδοχείων θα ξεκινούν από 50 ευρώ τη βραδιά μέχρι 250 ευρώ τα ακριβότερα. Οι τιμές βέβαια θα διαφοροποιούνται σε άλλες πόλεις και ανάλογα με τις παροχές κάθε ξενοδοχείου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024