Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρομπότ με μύτη ελέγχουν την ανάσα και τα πόδια των Ιαπώνων

Ρομπότ με μύτη ελέγχουν την ανάσα και τα πόδια των Ιαπώνων

«Βρισκόμαστε σε επείγουσα κατάσταση που ξεπερνά τα όρια της υπομονής μου» λέει η Κάορι, το ανθρωποειδές ρομπότ που ειδικεύεται στις οσμές, αν η ανάσα του χρήστη απειλεί να διώξει τα πλήθη. Η Κάορι είναι ένα από τα δύο νέα ιαπωνικά ρομπότ που σχεδιάστηκαν να ελέγχουν τις σωματικές οσμές. Το δεύτερο είναι το σκυλάκι Σουντάρο που λιποθυμά στη μυρωδιά των βρόμικων ποδιών.

«Βρισκόμαστε σε επείγουσα κατάσταση που ξεπερνά τα όρια της υπομονής μου» λέει η Κάορι, το ανθρωποειδές ρομπότ που ειδικεύεται στις οσμές, αν η ανάσα του χρήστη απειλεί να διώξει τα πλήθη.

Η Κάορι είναι ένα από τα δύο νέα ιαπωνικά ρομπότ που σχεδιάστηκαν να ελέγχουν τις σωματικές οσμές. Ο χρήστης εκπνέει δυνατά μέσα στο στόμα του ρομπότ, το οποίο έχει σχήμα γυναικείου κεφαλιού, και μια ηλεκτρονική μύτη αναλαμβάνει να εκδώσει τη διάγνωση.

Το δεύτερο από τα ρομπότ που λανσάρει η εταιρεία CrazyLabo είναι ο σκύλος Σουντάρο που ειδικεύεται στα πόδια. Αν όλα πηγαίνουν καλά, το ρομπότ παίζει την 5η συμφωνία του Μπετόβεν. Αν όμως η μυρωδιά δεν αντέχεται, το σκυλάκι κάνει ότι πέφτει κάτω λιπόθυμο.

Και τα δύο ρομποτικά μαραφέτια βασίζονται σε αισθητήρες αερίων που αναλύουν τη χημική υπογραφή του χρήστη και την αντιστοιχίζουν με συγκεκριμένες μυρωδιές από μια βάση δεδομένων.

Η τεχνολογία της ηλεκτρονικής μύτης που αναλαμβάνει τώρα να ελέγχει την υγιεινή των Ιαπώνων βελτιώνεται με γρήγορους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια.

Εργαστήρια σε όλο τον κόσμο αναπτύσσουν ηλεκτρονικές μύτες που θα οσμίζονται τον καρκίνο, ενώ Ισπανία και τη Σουηδία δημιούργησαν πρόσφατα μια μύτη με 32 αισθητήρες η οποία μπορεί να ξεχωρίζει τα μήλα από τα αχλάδια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024