Αύξηση 21,8% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο
Αύξηση παρουσίασαν τον Απρίλιο οι πωλήσεις αυτοκινήτων, ωστόσο από τις αρχές του έτους, η αγορά εξακολουθεί να κινείται με αρνητικό πρόσημο, καθώς η καταναλωτική ζήτηση έχει «βουλιάξει» λόγω της ύφεσης αλλά και της υψηλής φορολόγησης.
Αύξηση παρουσίασαν τον Απρίλιο οι πωλήσεις αυτοκινήτων, ωστόσο από τις αρχές του έτους, η αγορά εξακολουθεί να κινείται με αρνητικό πρόσημο, καθώς η καταναλωτική ζήτηση έχει «βουλιάξει» λόγω της ύφεσης αλλά και της υψηλής φορολόγησης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, τον Απρίλιο κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 7.248 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας αύξηση 21,8% ως προς τον αντίστοιχο μήνα του 2012 (στα επιβατηγά η αύξηση είναι 19,8%).
Μείωση 52,7% είχε παρουσιαστεί τoν Απρίλιο 2012 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011 (στα επιβατηγά είχε καταγραφεί πτώση 55,6%).
Το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 26.685 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 8,8% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2012 (στα επιβατηγά, η πτώση ανέρχεται σε 11%).
Μείωση 37,4% είχε παρουσιαστεί το πρώτο τετράμηνο 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011 (στα επιβατηγά, ήταν 38,1%).
Εξάλλου, η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc) τον Απρίλιο ανήλθε σε 3.279 μοτοσικλέτες, έναντι 3.239 μοτοσικλετών τον αντίστοιχο μήνα του 2012, παρουσιάζοντας αύξηση 1,2%.
Μείωση 25,5% είχε παρουσιαστεί τον Απρίλιο 2012 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.
Η κυκλοφορία των νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc), στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου, διαμορφώθηκε σε 8.699 μοτοσικλέτες, έναντι 8.951 το 2012, παρουσιάζοντας μείωση 2,8%.
Μείωση 34,8% είχε παρουσιαστεί το α΄τετράμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
- Η «απόδραση» της Νταϊάνα: Τα παιδιά, ο Ντόντι και το σχέδιο Μαλιμπού
- Ο Τραμπ επέπληξε δημόσια τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αλλά στο παρασκήνιο ήταν διαφορετικά – Τι άλλαξε πριν φύγει;
- Ο Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει την παραλαβή πυραύλων Patriot και την άδεια για την κατασκευή τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442