Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν πραγματοποιήθηκε το συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα

Δεν πραγματοποιήθηκε το συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα

Δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τη διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» η Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα την Μ.Πέμπτη. Από νωρίς στην πλατεία είχαν συγκεντρωθεί χρυσαυγίτες, μεταξύ αυτών και οι βουλευτές Ηλ.Κασιδιάρης, Ηλ.Παναγιώταρος και Γ.Λαγός, ωστόσο όταν έφθασε το φορτηγό με τα τρόφιμα, η αστυνομία δεν επέτρεψε να γίνει η εκφόρτωση. Προκλήθηκε ένταση και οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Τελικά, το φορτηγό έφυγε και οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν από το Σύνταγμα. «Πετύχαμε νίκη της δημοκρατικής συντεταγμένης κοινωνίας» είπε ο κ. Καμίνης.

Δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τη διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» η Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα την Μ.Πέμπτη.

Αν και η διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» είχε προγραμματισθεί για τις 10:00, από τα ξημερώματα στην πλατεία είχαν συγκεντρωθεί χρυσαυγίτες, μεταξύ αυτών και οι βουλευτές του κόμματος Ηλ.Κασιδιάρης, Ηλ.Παναγιώταρος και Γ.Λαγός. Επί τόπου βρίσκονταν και δυνάμεις της αστυνομίας.

Λίγο μετά τις 07:00, στο ύψος του ξενοδοχείου Μ.Βρετανία έφθασε το φορτηγό με τα τρόφιμα και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να κάνουν την εκφόρτωση. Ωστόσο, η αστυνομία δεν το επέτρεψε, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Όταν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έβγαλαν μερικά τρόφιμα -σύμφωνα με πληροφορίες, τσουρέκια- οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Τελικά, απετράπη η εκφόρτωση. Το φορτηγό έφυγε από την πλατεία Συντάγματος και λίγη ώρα αργότερα αποχώρησαν και τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στη διάρκεια της έντασης είχε κλείσει η Λεωφ.Αμαλίας και η Βασ.Σοφίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος των υπαιτίων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μετά προανάκριση και αφού διαπιστωθούν τα αδικήματα και ποιοί τα διέπραξαν θα υπάρξει και ονομαστική αναφορά στους υπαίτιους, ενδεχομένως και σε βουλευτές εφόσον εμπλέκονται σε αδικήματα.

Από την Μ.Τετάρτη, ο δημαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να πραγματοποιηθεί «το συσσίτιο μίσους» που «προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για «νίκη της δημοκρατικής συντεταγμένης κοινωνίας» και τόνισε ότι με απόφαση του δήμου η πλατεία Συντάγματος δεν θα χρησιμοποιείται για διανομή αγαθών από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε.

«Η Χρυσή Αυγή δεν ζήτησε άδεια, εμείς είπαμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε και έτσι δεν έγινε η διανομή. Η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Αθηναίων διανέμει καθημερινά 9.000 γεύματα, αλλά, όπως είπε, «εμείς δεν το διατυμπανίζουμε». «Δεν κάνουμε σόου στις πλατείες. Είναι άλλο η αλληλεγγύη και άλλο οι θεατρικές παραστάσεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024