Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν έπεισε η... διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας για υπεξαίρεση-μαμούθ

Δεν έπεισε η… διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας για υπεξαίρεση-μαμούθ

Σε φυλάκιση οκτώ ετών καταδικάστηκε η 50χρονη αυστραλή Ουέντι Χοπ Τζόνσον για την υπεξαίρεση οκτώ εκατ. δολαρίων από τον εργοδότη της σε διάστημα 16 ετών, καθώς δικαστήριο της Μελβούρνης απέρριψε τον ισχυρισμό της πως πάσχει από διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας και δεν ήταν η ίδια, αλλά η... Ρέγκι η πραγματική ένοχος.

Σε φυλάκιση οκτώ ετών καταδικάστηκε 50χρονη αυστραλή που υπεξαίρεσε περίπου οκτώ εκατομμύρια δολάρια από τον εργοδότη της, καθώς δικαστήριο της Μελβούρνης απέρριψε τον ισχυρισμό της πως πάσχει από διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας.

Μάταια οι δικηγόροι της Ουέντι Χοπ Τζόνσον χρησιμοποίησαν το επιχείρημα ότι η πελάτισσά τους πάσχει από διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας και ότι είχε τουλάχιστον δέκα προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και αυτήν της Ρέγκι, που ήταν η πραγματική ένοχος.

Οι δικηγόροι επέμειναν ότι η ψυχιατρική αυτή διαταραχή προκαλεί σοβαρή αμνησία στην κατηγορουμένη, η οποία δεν είχε συνείδηση των πράξεών της.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η οικονομική απάτη συντελέστηκε με τουλάχιστον 1.000 χωριστές συναλλαγές σε 16 χρόνια και ότι η Τζόνσον είχε πλήρη συνείδηση των πράξεών της.

«Επιπλέον ο ισχυρισμός σας ότι δεν ξέρατε τι κάνατε δεν ταιριάζει με τις σκόπιμες ενέργειές σας για τη συγκάλυψη των υπεξαιρέσεων με πλαστά λογιστικά στοιχεία» είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΑΡ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024