Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολύνεκρη πυρκαγιά σε ψυχιατρική κλινική έξω από τη Μόσχα

Πολύνεκρη πυρκαγιά σε ψυχιατρική κλινική έξω από τη Μόσχα

Φωτιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ψυχιατρική κλινική στο Ραμένσκι, έξω από τη Μόσχα, θεωρείται ότι στοίχισε τη ζωή σε 38 άτομα -κυρίως ασθενείς- που δεν κατάφεραν να αντιληφθούν εγκαίρως την πυρκαγιά. Μόνο τρεις από όσους βρίσκονταν στο κτίριο κατάφεραν να διαφύγουν. Τα συνεργεία έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 29 σορούς.

Φωτιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ψυχιατρική κλινική στο Ραμένσκι, έξω από τη Μόσχα, θεωρείται ότι στοίχισε τη ζωή σε 38 άτομα -κυρίως ασθενείς- που δεν κατάφεραν να αντιληφθούν εγκαίρως την πυρκαγιά.

Μόνο τρεις από όσους βρίσκονταν στο κτίριο κατάφεραν να διαφύγουν. Τα συνεργεία έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 29 σορούς.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι 38 οι νεκροί, εκ των οποίων δύο είναι νοσηλευτές» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ολεγκ Σαλαγκάι.

Την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, στην κλινική βρίσκονταν 41 άνθρωποι. Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων καταστάσεων τρεις μεταξύ αυτών κατάφεραν να διαφύγουν.

«Η φωτιά ξέσπασε όταν όλοι κοιμούνταν» είπε αστυνομική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass. «Ορισμένοι μόλις ξύπνησαν προσπάθησαν να τρέξουν έξω για να σωθούν αλλά δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις και το κτίριο έχει σχεδόν καεί όλο» εξήγησε.

Φαίνεται πως η φωτιά ξεκίνησε από ξύλινο κτίριο στις εγκαταστάσεις της κλινικής και επεκτάθηκε στο κεντρικό κτίριο, χτισμένο από τούβλα αλλά με ξύλινες δοκούς, την ώρα που οι τρόφιμοι κοιμούνταν.

Η πυροσβεστική εξετάζει εάν η πυρκαγιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα και εάν τηρούνταν οι κανονισμοί πυρασφάλειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024