Στα 2,178 δισ. ευρώ ανήλθαν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο
Αύξηση κατά 862 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το Δημόσιο το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Το 24% των υπόχρεων για ΦΠΑ εξακολουθεί να μην υποβάλλει δήλωση στην Εφορία, κάτι που βεβαίως σημαίνει ότι δεν καταβάλλει και τον φόρο.
Αύξηση κατά 862 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το Δημόσιο το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Το 24% των υπόχρεων για ΦΠΑ εξακολουθεί να μην υποβάλλει δήλωση στην Εφορία, κάτι που βεβαίως σημαίνει ότι δεν καταβάλλει και τον φόρο.
Tο σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Dημόσιο που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους ανήλθε σε 2,178 δισ. ευρώ το Μάρτιο, από 1,316 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες υπάρχει η δυνατότητα να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση για την εξόφλησή τους (έως 12 δόσεις ή και 24 αν διαπιστώνεται αδυναμία του οφειλέτη).
Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο (παλαιές οφειλές έως 31/12/2012 και νέες) ανήλθε σε 55,103 δισ. ευρώ, έναντι 55,307 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο.
Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το πρώτο τρίμηνο του έτους από τις υπηρεσίες ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών υποβλήθηκαν 2.378 μηνυτήριες αναφορές για αδικήματα φοροδιαφυγής, καθώς και 1.446 αναφορές προς την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «The Beloved» – Ο Χαβιέ Μπαρδέμ απέναντι σε μια τρομακτική σχέση πατέρα-κόρης
- «Ο Μουρίνιο επιστρέφει στη Ρεάλ! Οριστική συμφωνία της βασίλισσας με τον Πορτογάλο τεχνικό»
- Ισπανία: Ελληνίδες τουρίστριες τραυματίστηκαν στη Μινόρκα – Έπεσε μέρος μπαλκονιού
- Δημόσια τέχνη και βιώσιμες μετακινήσεις στην Άρτα
- Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας «Πάρτυ Γενεθλίων»
- Gen Z: Παλεύει με κόλπα για δουλειά, ενώ Millennials, Gen X και Βaby Βoomers… από το σχολείο στο γραφείο
- «Ο Ολυμπιακός τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Τουμπέλις»
- Μέση Ανατολή: 25 δισ. δολάρια έχει κοστίσει ο πόλεμος στις εταιρείες – Η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442