Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ross Brawn: Πέσαμε τελείως έξω με τα ελαστικά!

Η υπερθέρμανση των ελαστικών στο Grand Prix του Μπαχρέιν, ήταν ο παράγοντας που διέψευσε τις προβλέψεις της Mercedes AMG F1. O Ross Brawn αισιοδοξεί ότι σε πιο φιλικές καιρικές συνθήκες, η W04 θα δείξει τις πραγματικές δυνατότητές της.

Η μέτρια απόδοση των μονοθεσίων της Mercedes στο Grand Prix του Μπαχρέιν δεν απογοητεύει τον επικεφαλής της ομάδας, Ross Brawn. Μετά τις θέσεις βάθρου για τον Lewis Hamilton σε Μαλαισία και Κίνα, ο R. Brawn είχε δηλώσει ότι το Μπαχρέιν θα ήταν ένα κρίσιμο και ενδεικτικό τεστ.

Όμως, ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς δεν εξελίχθηκε καλά, αφού ο Nico Rosberg, έχοντας την pole position, έχανε συνεχώς θέσεις και τερμάτισε ένατος, ενώ ο Lewis Hamilton δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση και επιπλέον ήταν αργός, ιδιαίτερα στο πρώτο μισό του αγώνα.

O R. Brawn παραδέχτηκε ότι η απόδοση της Mercedes ήταν απογοητευτική, αν ο αγώνας του Μπαχρέιν ληφθεί ως σημείο αναφοράς για τις δυνατότητες της W04. Ωστόσο πιστεύει ότι τα προβλήματα προήλθαν από τις εντελώς λανθασμένες προβλέψεις για την ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας των ελαστικών.

«Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν περιμέναμε τέτοια δυσκολία. Η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη από όσο περιμέναμε. Γνωρίζαμε πως αν καταφέρναμε να μείνουμε στις υψηλότερες θέσεις, αυτό θα ήταν ένα πολύ ενθαρρυντικό σημάδι», σχολίασε ο R. Brawn. Ωστόσο πρόσθεσε ότι μετά το μέσο του αγώνα, όταν η θερμοκρασία στην πίστα υποχώρησε λίγο, ο L. Hamilton ανέκαμψε και είχε ανταγωνιστικό ρυθμό.

Ερωτώμενος για το αν έχει την αίσθηση πως η σεζόν για τη Mercedes θα εξελιχθεί όπως και πέρυσι, όταν κέρδισε στην Κίνα, αλλά έκτοτε σπάνια βρέθηκε στο βάθρο, απάντησε πως «… είναι διαφορετική η κατάσταση φέτος. Τα βασικά χαρακτηριστικά απόδοσής μας είναι αυτά που θέλουμε, αλλά διαπιστώνουμε υπερθέρμανση στα ελαστικά».

Ο Βρετανός επικεφαλής της Mercedes αισιοδοξεί για πλήρη ανάκαμψη στους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος της Formula 1, όπου οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι πιο φυσιολογικές, τόσο για τα ελαστικά, όσο και για τα μονοθέσια.

auto.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024