«Πλημμυρίζει» από τούρκους τουρίστες η Θεσσαλονίκη
Πλήθος τούρκων τουριστών έφτασαν σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθούν το τουρκικό προξενείο, όπου βρίσκεται το Μουσείο Οικίας Κεμάλ Ατατούρκ. Εκμεταλλευόμενοι την εθνική αργία στη χώρα τους, πολλο Τούρκοι έσπευσαν στη Θεσσαλονίκη για μια σύντομη εκδρομή, προκειμένου να δουν έστω και απ' έξω το ανακαινισμένο Μουσείο, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί επισήμως στις αρχές του καλοκαιριού.
Πλήθος τούρκων τουριστών έφτασαν σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθούν το τουρκικό προξενείο, όπου βρίσκεται το Μουσείο Οικίας Κεμάλ Ατατούρκ.
Εκμεταλλευόμενοι την εθνική αργία στη χώρα τους (συγκεκριμένα την κατάλυση του κυβέρνησης του Σουλτάνου Μεχμέτ του Στ’ από τον Κεμάλ Ατατούρκ και την ανακήρυξη της Εθνικής Κυριαρχίας), πολλοί Τούρκοι τουρίστες έσπευσαν στη Θεσσαλονίκη για μια σύντομη εκδρομή, προκειμένου να δουν έστω και απ’ έξω το ανακαινισμένο μουσείο, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί επισήμως στις αρχές του καλοκαιριού.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης, Στέφανος Χατζημανώλης, κατά ορισμένες εκτιμήσεις, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των τούρκων τουριστών στη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται ότι θα φτάσει φέτος ακόμη και τις 90.000, ξεπερνώντας τις αντίστοιχες των Ρώσων, που σήμερα βρίσκονται στην τρίτη θέση, πίσω από τους Λίβυους τραυματίες και τους Κύπριους επισκέπτες.
Πάντως, όπως διευκρίνισε, πιο κοντά στην πραγματικότητα βρίσκονται οι προβλέψεις για 75.000 διανυκτερεύσεις Τούρκων τουριστών φέτος, έναντι περίπου 47.000 το 2012 (οπότε είχε σημειωθεί αύξηση 27,74%, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης).
Πέραν των εγκαινίων του Μουσείου, θετικά αναμένεται να επιδράσει στην προσέλευση των τούρκων τουριστών και το άνοιγμα του Αλατζά Ιμαρέτ στις 8 Αυγούστου για να προσευχηθούν -στη διάρκεια του Ραμαζανίου- όσοι μουσουλμάνοι το επιθυμούν, όπως δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Σοβαρές καταγγελίες συνδικάτων – «Κανένα μέτρο ασφαλείας, εμείς επιβάλλαμε διακοπή εργασιών»
- Ένας στους τρεις με κίνδυνο κίρρωσης εξαιτίας λίπους στο ήπαρ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442