Οργισμένες διαδηλώσεις στην Ινδία για το βιασμό ενός 5χρονου κοριτσιού
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Παρασκευή έξω από νοσοκομείο στο Νέο Δελχί όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ένα πεντάχρονο κορίτσι, το οποίο βιάστηκε επανειλημμένως από γείτονα της οικογένειάς του, στην ινδική πρωτεύουσα. Η είδηση προκάλεσε αποτροπιασμό και αναβίωσε τις ανησυχίες για την ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών στην Ινδία.
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Παρασκευή έξω από νοσοκομείο στο Νέο Δελχί όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ένα πεντάχρονο κορίτσι, το οποίο βιάστηκε επανειλημμένως από γείτονα της οικογένειάς του, στην ινδική πρωτεύουσα.
Η είδηση προκάλεσε αποτροπιασμό και αναβίωσε τις ανησυχίες για την ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών στην Ινδία.
Τον περασμένο Δεκέμβριο μία 23χρονη φοιτήτρια υπέστη ομαδικό βιασμό μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί. Η γυναίκα πέθανε λίγες ημέρες αργότερα από τα τραύματά της.
Την Παρασκευή, παρά το γεγονός ότι ήταν αργία, εκατοντάδες Ινδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η πεντάχρονη, απαιτώντας προστασία των γυναικών και επιβολή του νόμου.
Ο Δρ Μπανσάλ, γιατρός στο νοσοκομείο Σουάμι Νταγιανάντ, είπε στους δημοσιογράφους ότι η μικρή έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και ότι οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες για αυτήν.
Το κορίτσι εξαφανίστηκε στις 15 Απριλίου. Οι γονείς της κατήγγειλαν την εξαφάνιση και χθες, Πέμπτη, αστυνομικοί τη βρήκαν ημιλιπόθυμη και γεμάτη τραύματα στο σπίτι του γείτονα, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος.
Ο συγκεκριμένος άνδρας, ο οποίος διαφεύγει, φέρεται ότι κρατούσε την πεντάχρονη επί τρεις ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων τη βίαζε και τη βασάνιζε.
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ δήλωσε «ταραγμένος» από το νέο αυτό επεισόδιο βίας σε βάρος παιδιών και γυναικών.
Μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που ακολούθησαν τον ομαδικό βιασμό και το θάνατο της 23χρονης φοιτήτριας το Δεκέμβριο, η κυβέρνηση του Μ.Σινγκ θεσμοθέτησε αυστηρότερη νομοθεσία για τα σεξουαλικά εγκλήματα.
Οι διαδηλωτές έξω από τονοσοκομείο Σουάμι Νταγιανάντ τόνιζαν την Παρασκευή, ότι οι αυστηρότεροι νόμοι από μόνοι τους δεν λύνουν το πρόβλημα και ζητούσαν οι κατά τόπους κοινότητες να αναλάβουν ενεργότερη δράση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Int.: Έρχεται αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- ΑΕΚ – Μπανταλόνα: Ώρα υπέρβασης και πρόκρισης για την Ένωση
- Πυρ ομαδόν κατά της πρότασης για δόμηση σε περιοχές Natura
- Ο Κάνιε Γουέστ κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου και στη Γαλλία
- Τα ενοίκια «καίνε» το πορτοφόλι των νοικοκυριών – Αποκαλυπτική μελέτη
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο νεαροί που εκβίαζαν φίλο τους για χρήματα
- Ουγγαρία: Ο νέος πρωθυπουργός δεσμεύεται να αναστείλει τη λειτουργία των κρατικών ΜΜΕ
- K‑POP Demon Hunters: Το απόλυτο fan‑experience για μικρούς και μεγάλους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442