Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ στη Μανωλάδα και το υπουργείο Εργασίας

Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ στη Μανωλάδα και το υπουργείο Εργασίας

Μετά την επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες εργάτες στη Μανωλάδα Ηλείας, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε την Παρασκευή σε διάβημα στο υπουργείο Εργασίας σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ ένα δεύτερο κλιμάκιο επισκέφθηκε τους τραυματίες μετανάστες στο νοσοκομείο.

Μετά την επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες εργάτες στη Μανωλάδα Ηλείας, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε την Παρασκευή σε διάβημα στο υπουργείο Εργασίας σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ ένα δεύτερο κλιμάκιο επισκέφθηκε τους τραυματίες μετανάστες στο νοσοκομείο.

Το πρώτο κλιμάκιο ανέφερε στο διευθυντή του γραφείου του υπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Δουφεξή, ότι τα γεγονότα της Μανωλάδας είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς η διάλυση των δημοσίων ελεγκτικών μηχανισμών και η κατεδάφιση της εργατικής νομοθεσίας, που επέφεραν οι μνημονιακές πολιτικές, μετατρέπουν ολόκληρη την Ελλάδα σε Μανωλάδα εργοδοτικής ασυδοσίας και παρανομίας.

Επεσήμανε επίσης ότι για την κατάσταση στη Μανωλάδα υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες του υπουργείου Εργασίας, επειδή γιατί κρατούσε την Επιθεώρηση Εργασίας του νόμου τραγικά υποστελεχωμένη και αδύναμη να προβεί ακόμα και σε στοιχειώδεις ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας. Εξάλλου, το νέο οργανόγραμμα του ΣΕΠΕ προβλέπει κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας στο νομό.

Στο υπουργείο εργασίας μετέβη αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους βουλευτές Δημήτρη Στρατούλη, υπεύθυνο της ΕΕΚΕ του υπουργείου Εργασίας, Αλέξη Μητρόπουλο, υπεύθυνο της ΕΕΚΕ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και Δημήτρη Τσουκαλά, υπεύθυνο της ΕΕΚΕ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μάρκο Μπασιούκα και Διονύση Τεμπονέρα.

Στο νοσοκομείο

Κλιμάκιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μετέβη στη Νέα Μανωλάδα για να επισκεφτεί τους μετανάστες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, να ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές για τις κινήσεις που κάνουν αναφορικά με το ζήτημα, αλλά και να συνομιλήσει με παράγοντες της τοπικής κοινωνίας.

Το κλιμάκιο αποτελείται από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πάνο Σκουρλέτη, τους βουλευτές Θεανώ Φωτίου, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Αφροδίτη Σταμπουλή, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Τασία Χριστοδουλοπούλου και Πάνο Λάμπρου, καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστα Μαρματάκη και Ηλία Χρονόπουλο.

Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε: «Οι μετανάστες εκεί εργάζονται στην παραγωγή της φράουλας, χωρίς δικαιώματα, αποτελούν αντικείμενο σκληρής εκμετάλλευσης, ενώ ακόμα και οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής είναι τουλάχιστον προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

«Κι όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2013. Η οργανωμένη πολιτεία, επί τόσα χρόνια, όχι μόνο είναι απούσα, αλλά έχει συμβάλει, με τη ρατσιστική πολιτική της και την ανοχή στην μαύρη εργασία, σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση» τόνισε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη και της δηλώσεις του κ. Δένδια, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης την Παρασκευή στη Νέα Μανωλάδα δεν είναι απλώς υποκριτική, αλλά και απόλυτα αναποτελεσματική.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι η χορήγηση εγγράφων, για να ζουν και να εργάζονται νόμιμα οι μετανάστες, αποτελεί την πρώτη προϋπόθεση για να αποκατασταθεί η στοιχειώδης νομιμότητα και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια στην περιοχή. ‘Άλλωστε, κατέληξε, αυτό αποτελεί αίτημα και των ίδιων των κατοίκων και των φραουλοπαραγωγών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024