Παραβίαση του εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά μεταξύ Σάμου και Χίου
Τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου 2 F-4 και 2 F-16, εισήλθαν την Τετάρτη στις 10:53 στον εναέριο χώρο μεταξύ Σάμου και Χίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. Τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπέρπτηση στις 11:06 πάνω από την νήσο Ανθρωποφάγοι.
Τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου 2 F-4 και 2 F-16, εισήλθαν την Τετάρτη στις 10:53 στον εναέριο χώρο μεταξύ Σάμου και Χίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).
Τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπέρπτηση στις 11:06 πάνω από την νήσο Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 1.000 και 3.000 πόδια αντίστοιχα, ενώ ο σχηματισμός των αεροσκαφών εξήλθε του εναέριου χώρου στις 11:11.
Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκε και αναγνωρίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442