Εμπορικό πλεόνασμα για την Ευρωζώνη το Φεβρουάριο λόγω μειωμένων εισαγωγών
Αύξηση σημείωσε το εμπορικό πλεόνασμα στην Ευρωζώνη, το Φεβρουάριο, χάρη στη μειωμένη ζήτηση για εισαγωγές, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat τη Δευτέρα.
Αύξηση σημείωσε το εμπορικό πλεόνασμα στην Ευρωζώνη, το Φεβρουάριο, χάρη στη μειωμένη ζήτηση για εισαγωγές, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat τη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, το εμπορικό πλεόνασμα, μη εποχικά προσαρμοσμένο, διαμορφώθηκε στα 10,4 δισ. ευρώ, έναντι 3 δισ. ευρώ που είχαν προβλέψει οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.
Η στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε επίσης το εμπορικό έλλειμμα της Ευρωζώνης για τον Ιανουάριο, στα 4,7 δισ. ευρώ από 3,9 δισ. ευρώ που είχε αρχικά ανακοινώσει.
Το εμπορικό πλεόνασμα οφείλεται κυρίως στη μειωμένη ζήτηση για εισαγωγές, καθώς η Ευρωζώνη διανύει το δεύτερο έτος ύφεσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεισμός στην Κίνα: Δόνηση 5,2 Ρίχτερ – Χιλιάδες απομακρύνονται από τις εστίες τους – Τουλάχιστον δύο νεκροί
- Τι συμβαίνει όταν γερνάς σε έναν κόσμο που λατρεύει τη νεότητα
- Ο Πάνος Βλάχος στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
- Τσίπρας: «Τώρα είναι η ώρα» – Ανακοινώνει το κόμμα στις 26 Μαΐου
- Ρόδος: Στον εισαγγελέα σήμερα ο οδηγός του θανατηφόρου τροχαίου
- Ληξιπρόθεσμα χρέη: Στο μικροσκόπιο καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσία

