
Ράλλυ Πορτογαλίας 2013: Ο Dani Sordo ταχύτερος στην κατατακτήρια ΕΔ
Αν και στο shakedown τον καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Mads Ostberg, νικητής του αγώνα το 2012, στην κατατακτήρια διαδικασία έγινε μάχη, με τους πέντε πρώτους οδηγούς να έχουν διαφορά μικρότερη του δευτερολέπτου.
O Dani Sordo ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές στο Ράλλυ Πορτογαλίας. Ο Ισπανός με Citroen DS3, ο οποίος μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 7 Απριλίου κέρδισε το Fafe Rally Sprint, είχε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη Ειδική Διαδρομή του αγώνα Vale do Judeu, μήκους 4,98 χλμ.
«Η διαδρομή δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, αλλά έχω πολύ καλό έλεγχο και αίσθηση του αυτοκινήτου» δήλωσε ο 29χρονος εργοστασιακός οδηγός της Citroen. Στη δεύτερη θέση με επτά δέκατα του δευτερολέπτου διαφορά ακολούθησε ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία οδηγών Sebastien Ogier.
Έχοντας κάνει τον καλύτερο χρόνο, ο D. Sordo επέλεξε να εκκινήσει τον αγώνα 13ος, δηλαδή τελευταίος. Η απόφασή του ήταν αναμενόμενη, αφού με τις μετεωρολογικές προβλέψεις να κάνουν λόγο για στεγνό αγώνα, ο D. Sordo θα περιμένει τα αυτοκίνητα που θα προηγηθούν να «καθαρίσουν» το χαλίκι και τις πέτρες στην πρώτη ΕΔ, ώστε να έχει πιο καθαρό και ομαλό τερέν.
Ο S. Ogier με VW Polo R, έδειξε πως ήταν καταβεβλημένος από την πρόσφατη ίωση που τον ταλαιπώρησε. Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος για τη δεύτερη θέση με δεδομένη τη φυσική του κατάσταση. Ο Γάλλος οδηγός της VW ακολουθώντας ανάλογο σκεπτικό με αυτό του D. Sordo θα εκκινήσει τον αγώνα 12ος.
Ράλλυ Πορτογαλίας: Αποτελέσματα κατατακτήριας ΕΔ
| Οδηγός | Αυτοκίνητο | Χρόνος | Διαφορά (δλ.) |
| 1. Dani Sordo | Citroen | 3m01.618s | |
| 2. Sebastien Ogier | VW | 3m02.318s | + 0.700 |
| 3. Jari-Matti Latvala | VW | 3m02.473s | + 0.855 |
| 4. Mads Ostberg | M-Sport Ford | 3m02.519s | + 0.901 |
| 5. Mikko Hirvonen | Citroen | 3m02.591s | + 0.973 |
| 6. Evgeny Novikov | M-Sport Ford | 3m03.228s | 1.610 |
| 7. Thierry Neuville | M-Sport Ford | 3m03.681s | 2.063 |
| 8. Andreas Mikkelsen | VW | 3m07.621s | 6.003 |
| 9. Nasser Al-Attiyah | M-Sport Ford | 3m08.246s | 6.628 |
| 10. Khalid Al Qassimi | Citroen | 3m08.296s | 6.678 |
| 11. Martin Prokop | Czech Ford | 3m09.486s | 7.868 |
| 12. Michal Kosciuszko | Italia MΙΝΙ | 3m12.067s | 10.449 |
| 13. Dennis Kuipers | M-Sport Ford | 3m13.857s | 12.239 |
auto.in.gr
- Απώλεια κιλών: Γιατί ο σκύλος σας χάνει μύες και πώς η διατροφή συμβάλλει στην υγεία του
- «Κρύβεται» ο Τζαβέλας από τον έλεγχο της Βουλής – Η επιστολή του – Παρουσία Ανδρουλάκη η συνεδρίαση
- Έμπολα: «Μας βασανίσει» – Φόβος στην ανατολική πλευρά της Δημοκρατίας του Κονγκό, εξαπλώνεται η επιδημία
- Αγκαλιές, δάκρυα και «τρελά» πανηγύρια μετά την ισοπαλία της Σίτι – Απίθανες στιγμές στο προπονητικό κέντρο της Άρσεναλ
- Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Προανάκριση για τις ανεξέλεγκτες ταφές ζώων – «Κανένας δεν έδινε σημασία πριν από δύο μήνες»
- Οσμή αερίου στα νότια προάστια: Αυτά είναι τα τρία σενάρια για την προέλευσή της



