Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στάσεις εργασίας των δασκάλων λόγω μείωσης οργανικών θέσεων

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) σήμερα, Τετάρτη και συγκεκριμένα για τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής. Η στάση εργασίας κρίθηκε αναγκαία για να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται, με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά τη μείωση των οργανικών θέσεων.

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) σήμερα, Τετάρτη και συγκεκριμένα για τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής.

Η στάση εργασίας κρίθηκε αναγκαία από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ για να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας καθώς και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά τη μείωση των οργανικών θέσεων.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ, οι Σύλλογοι των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μπορούν να κηρύξουν επίσης, επιπλέον τρίωρη στάση, εφόσον κρίνουν ότι αυτό βοηθά οργανωτικά τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

«Οι βάρβαρες πολιτικές λιτότητας δεν έχουν τέλος. Ο εκπαιδευτικός τρομοκρατείται, χειραγωγείται, απολύεται. Όχι στο ‘κούρεμα των σχολείων’», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 14.00 την Τετάρτη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024