Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο ορυχεία ουρανίου εγκαινίασε το Ιράν για την «Ημέρα Πυρηνικών»

Δύο ορυχεία ουρανίου εγκαινίασε το Ιράν για την «Ημέρα Πυρηνικών»

Τη λειτουργία δύο ορυχείων ουρανίου, όπως και μία μονάδας επεξεργασίας ουρανίου, ανακοίνωσε η Τεχεράνη την Τρίτη, «Ημέρα Πυρηνικής Τεχνολογίας» στο Ιράν. Σε ομιλία του για την ημέρα, ο πρόεδρος της χώρας Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ανέφερε ότι «οι ξένες δυνάμεις έκαναν τα πάντα για να το αποτρέψουν, αλλά το Ιράν έγινε πυρηνικό».

Τη λειτουργία δύο ορυχείων ουρανίου, όπως και μία μονάδας επεξεργασίας ουρανίου, ανακοίνωσε η Τεχεράνη την Τρίτη, «Ημέρα Πυρηνικής Τεχνολογίας» στο Ιράν.

Όπως ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο IRNA, στο Γιαζντ, που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ξεκίνησε η λειτουργία δύο ορυχείων ουρανίου Σακχάντ 1 και 2.

Επίσης, εγκαινιάστηκε η μονάδα Σαΐντ Ρεζαεϊνετζάντ παραγωγής σκόνης ουρανίου («yellowcake») στο Αρκαντάν. Η μονάδα θα μπορεί να παράγει 60 τόνους κάθε χρόνο, ανέφερε το πρακτορείο.

Σε ομιλία του για την ημέρα ο πρόεδρος της χώρας Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ανέφερε ότι «οι ξένες δυνάμεις έκαναν τα πάντα για να το αποτρέψουν, αλλά το Ιράν έγινε πυρηνικό».

«Η πυρηνική τεχνολογία έχει θεσμοθετηθεί… όλα τα στάδια βρίσκονται στον έλεγχό μας και κάθε μέρα που προχωρούμε ένας νέος ορίζοντας ανοίγεται για το Ιράν» είπε ο Αχμαντινετζάντ.

Το Ιράν είχε ήδη σε λειτουργία άλλα ορυχεία ουρανίου και μονάδες σαν το Σαΐντ Ρεζαεϊνετζάντ, και από αυτήν την άποψη δεν πρόκειται για «αναβάθμιση». Ωστόσο, οι νέες μονάδες ενισχύουν την αυτάρκεια του Ιράν σε πρώτη ύλη για μετέπειτα ανάπτυξη του πυρηνικού του προγράμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024